Χαστούκι Λάκοβιτς στην «Εξυγίανση»: Ολιστική μελέτη ή… εμπάργκο!

Χαστούκι Λάκοβιτς στην «Εξυγίανση»: Ολιστική μελέτη ή… εμπάργκο!

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα, από FIFA-UEFA στα παιδιά της Εξυγίανσης. Κλείνει η… βρύση αν δεν περάσει η ολιστική μελέτη. Στο ίδιο πνεύμα και η Κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση.

Περνά γενικώς κάτω από το radar, όπως ακριβώς το επιθυμεί η «πραγματική» διοίκηση της ΕΠΟ: Εκείνη που είχε τον έλεγχο στην εποχή Γραμμένου. Η ίδια που τον διατηρεί στην εποχή Ζαγοράκη. Και κάπως έτσι, λίγοι έχουν δώσει σημασία και ακόμη λιγότεροι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει τα τελευταία 24ώρα γύρω από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Περικυκλωμένη» είναι από FIFA-UEFA αλλά και την Κυβέρνηση. Το μήνυμα που έφτασε χθες σε εκείνη γραπτώς και προφορικό είναι λιτό και κατανοητό. Είτε στη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου θα «συμμορφωθεί» και θα εναρμονισθεί πλήρως με την «Ολιστική μελέτη» που συνέταξαν οι συνομοσπονδίες -για χάρη της- και παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό. Είτε θα βρεθεί σε κανονικό εμπάργκο. Το είπαν ξεκάθαρα χθες ο Ζόραν Λάκοβιτς, ο Λούκα Νικόλα και οι άλλοι. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ούτε «επιτροπή εξομάλυνσης» που θα έρθει για να κάνει τον «παρατηρητή», ούτε άλλα ταξίδια με τελικό προορισμό το πάρκο Γουδή.

Αυτή τη φορά οι συνομοσπονδίες θα κλείσουν την «βρύση», «παγώνοντας» κάθε οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα θα απομακρύνουν από τις διεθνείς επιτροπές (την άλλη… βρύση) κάθε μέλος της ΕΠΟ. Και μιας και είπε ακριβώς το ίδιο και ο Λευτέρης Αυγενάκης από πλευράς Κυβέρνησης; Τότε το πράγμα γίνεται συγκεκριμένο με βάση τις χθεσινές εξαγγελίες. Είτε η «εξυγίανση» θα δώσει το δικαίωμα της επανεκκίνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω από την μεταρρύθμιση της «ολιστικής». Είτε οι διοικούντες της «συμμαχίας» και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα απομονωθούν, πληρώνοντας το τίμημα που τους αναλογεί.

«Αν θεωρείτε ότι δεν είναι καλές οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και επιμένετε σε τροποποιήσεις, τότε μάλλον δεν καταλαβαίνετε γενικώς τι σας προτείνουμε» ήταν η ατάκα που έκανε τη… διαφορά στη απογευματινή τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Νωρίτερα όλα αυτά είχαν γνωστοποιηθεί στην Ομοσπονδία και με επίσημη επιστολή από την FIFA και την UEFA.

Θα επιμείνει λοιπόν το ισχυρό «σύστημα» της ΕΠΟ να πιστεύει στην «κάτι θα δώσουμε, κάτι θα πάρουμε» λογική συμψηφισμού για την διατήρηση των… ενισχυμένων εξουσιών του; Στον τρόπο δηλαδή, που… επικοινωνεί -εδώ και καιρό- πως θα πράξει στη Γενική Συνέλευση απομονώνοντας συγκεκριμένα άρθρα της μελέτης. Θα συνεχίσει να πιστεύει πως ήταν, είναι και θα παραμείνει πάνω από το ίδιο το ποδόσφαιρο; Θα φανεί τη Δευτέρα. Ο Λάκοβιτς πάντως χθες έδωσε την αίσθηση ότι από εδώ και στο εξής κάθε επόμενη πρόταση προς την Εξυγίανση θα είναι «χειρότερη» από την προηγούμενη!

Υ.Γ: Αραγε ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει ίντερνετ όσο διαρκούν οι τηλεδιασκέψεις; Γιατί κατά πόσο λένε, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Μόνο το ίντερνετ του Παναγιώτη Δημητρίου δουλεύει στο φουλ. Ποιος όμως θα το πληρώνει και αυτό εάν οι UEFA, FIFA και Κυβέρνηση δεν ξαναδώσουν φράγκο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ