Επικυρώθηκε και στο Διαιτητικό το σκάνδαλο: Δεν αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Γκαρθία!

Επικυρώθηκε και στο Διαιτητικό το σκάνδαλο: Δεν αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Γκαρθία!

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διατήρησε την απόφαση-έκτρωμα της Επιτροπής Εφέσεων του Σκουτέρη. Κατακυρώνει το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού, για τον τραυματισμό του Γκαρθία, αλλά δεν αφαιρεί βαθμούς από τον ΠΑΟΚ!

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διατήρησε την εκτρωματική ποινή του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη για τον ΠΑΟΚ, κατακυρώνοντας μόνο το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού και μην αφαιρώντας τους τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία, στο ντέρμπι της Τούμπας.

Για να συμβεί αυτό, προηγουμένως απέρριψε για τυπικούς λόγους την προσφυγή του Ολυμπιακού που ζητούσε την τιμωρία του ΠΑΟΚ με -3 βαθμούς.

Επιπλέον, το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει το παιχνίδι με 3-0. Οι… απίθανοι του διαιτητικού δικαστηρίου μάλιστα, μείωσαν τη χρηματική ποινή του ΠΑΟΚ από τις 30.000 στις 20.000 ευρώ. Έκαναν έκπτωση στο πρόστιμο, όπως και στην εξυγίανση!

Με λίγα λόγια, αρχικά η επιτροπή Σκουτέρη και εν συνεχεία το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισαν να οριστικοποιήσουν τη νομική ακροβασία που πήρε ο πρώτος και τη γραμματική διατύπωση που επινόησε για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών.

Επισημοποίησαν πλέον, ότι ο καθένας μπορεί να «σπάσει» το κεφάλι ενός διαιτητή, προπονητή, παίκτη, παράγοντα, αλλά εάν αυτό γίνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα, τότε το χειρότερο που θα συμβεί είναι ότι η ομάδα του θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και θα πληρώσει ένα υποτυπώδες πρόστιμο.

Ένα δεδικασμένο που σίγουρα θα γραφτεί στα χρονικά των δικαστικών αποφάσεων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.
Συνεκδικάζει την υπ΄αρ. πρωτ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ΄αρ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Απορρίπτει την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (4-1) την υπ’ αρ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην υπ΄αρ.πρωτ.65/27.2.2018 ένσταση αυτής.
Δέχεται κατά πλειοψηφία (4-1) την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθ’ όσο μέρος αφορά στο κεφάλαιο της υπ΄αρ. πρωτ. 68/28.2.2018 κλήσης προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE κατά αυτής.
Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτό.
Δέχεται την από 6.3.2018 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αρ. 66/2018 πρωτόδικης απόφασης κατά το ως άνω κεφάλαιο.
Εξαφανίζει την εν λόγω πρωτόδικη απόφαση ως προς το κεφάλαιο αυτό.
Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατά τούτο.
Αποφαίνεται κατά πλειοψηφία (3-2) ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσε τις πράξεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 15 παραγρ.3 περιπτ. ε΄εδαφ. α΄και β΄σε συνδ. με το άρθρο 13 παρ. 2 περιπτ. α΄του Πειθαρχική Κώδικα της ΕΠΟ.
Κατακυρώνει τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( αρθ. 470 Κ.Ποιν. Δ.)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ