Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Το παράξενο δεν είναι ότι η ΕΡΤ δεν έδειξε τον Πετρούνια. Το παράξενο είναι που πέτυχε το... Τόκιο!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προσπάθησε να υποβαθμίσει τον «υπερσύμβουλο» ο Γραμμένος

Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ για τον 55χρονο Τσέχο Πετρ Φούσεκ που στέλνουν FIFA και UEFA. Ποιος θα είναι ο μισθός του.

Προσπάθησε να υποβαθμίσει τον «υπερσύμβουλο» ο Γραμμένος | to10.gr

Είναι 55 ετών, απέτυχε να εκλεγεί στην προεδρεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας και έρχεται στην ΕΠΟ ως «υπερσύμβουλος» με μηνιαίο μισθό 20.000 ευρώ, όπως ακούγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο λόγος για τον Πετρ Φούσεκ που υπηρέτησε στην FIFA και στην UEFA στο ποδόσφαιρο Σάλας ενώ έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία της Τσεχίας και την Πέμπτη (28/6) βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος πάντως, στη δευτερολογία του, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που έγινε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προσπάθησε να υποβαθμίσει τον ερχομό του και να μπαλώσει τα ασυμμάζευτα.

«Ακούω για τον υπερσύμβουλο. Ξέρετε τι θα κάνει; Τις αρμοδιότητες του; Δεν είναι υπερσύμβουλος, Είναι συμβουλευτική η παρουσία του μπορεί με τεχνογνωσία του να μας βοηθήσει αλλά ως εκεί. Όσα λέγονται για τον ρόλο του και το μαύρο στο ποδόσφαιρο, αυτά με ξεπερνούν ως επαγγελματία και ως παράγοντα επί 30 χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η γενική γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα πάντως, είχε σημειώσει ότι αρμοδιότητα του θα είναι να «εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ».

Ο Γραμμένος στο… πλευρό Βασιλειάδη

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στις επαφές του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

«Το ότι ο Βασιλειάδης μιλάει, μοιράζει λεφτά στις ομάδες, είναι μια επιδερμική προσέγγιση. Πριν την κάνατε θα έπρεπε να μου κάνετε μία ερώτηση. Ποιος είναι ο εναγκαλισμός μας με την κυβέρνηση, πότες έγινε, που και για ποιόν λόγο να γίνει. Εναγκαλισμοί με πολιτικά συστήματα, πολιτικούς, κόμματα, δεν… Δεν θα το κάνουμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συμπλήρωσε… «Στα τηλεοπτικά συμβόλαια υπάρχει 5% που πάει στην ΕΠΟ. Τα προηγούμενα χρόνια δεν τον παίρναμε όπως θα έπρεπε από τα κανάλια και δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι στο νόμο. Σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό συμβόλαιο μεταξύ επαγγελματικής ομάδας και παρόχου ή φορέα, η ΕΠΟ δικαιούται το 5% και αυτό θα το διεκδικήσει με νύχια και με δόντια. Άλλωστε, δεν το έχει απεμπολήσει».

Για τις επαφές της FIFA και της UEFA με την Πολιτεία τόνισε… «Δεν δικαιούνται να μιλάνε FIFA και UEFA με την πολιτεία; Μάλλον το ζήτημα του αυτοδιοίκητου το έχουμε λίγο χαμένο. Και η ΕΠΟ ζητάει με την Πολιτεία αλλά για θέματα της Πολιτείας όπως οι στημένοι αγώνες».

Ακόμη, έκανε λόγο για 16 προσλήψεις επί ημερών του με 1.475 ευρώ μηνιαίως μεικτά και όχι για 40 όπως ακούστηκε.

Συνάντηση Ενώσεων με Περέϊρα
Οι Ενώσεις φωνάζουν για τις επιλογές του Μέλο Περέιρα στον πίνακα των διαιτητών στις επαγγελματικές κατηγορίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αν θα ζητήσετε συνάντηση με τον Περέιρα θα ανταποκριθεί άμεσα. Το κάνω σήμερα ενώπιον του αν έχω αυτό το δικαίωμα, να μας απαντήσει και τώρα» είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

«Ασφαλώς» ήταν η απάντηση του Μέλο Περέϊρα για να συναντηθεί με τις Ενώσεις.

«Όσοι θέλετε μπορεί να σας δεχθεί» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

«Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη…»
Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου, δεν έχει την εμπιστοσύνη ούτε τις FIFA και της UEFA, αλλά όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, στόχος της είναι «να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην κοινωνία και τους φιλάθλους παρά την εντελώς αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, απόρροια των συλλογικών ανταγωνισμών και της πίεσης που επιφέρει η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στον αθλητισμό συνολικά».

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Γραμμένος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, είπε:

«Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, υλοποιώντας όσα ευαγγελιζόταν προ της εκλογής της και σε συνεργασία με τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς, επιχειρεί -μέσα σε ιδιαίτερο δύσκολο περιβάλλον-:

• να φέρει την ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο σε πλαίσιο χρηστής διοίκησης και διαφάνειας,

• να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην κοινωνία και τους φιλάθλους παρά την εντελώς αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, απόρροια των συλλογικών ανταγωνισμών και της πίεσης που επιφέρει η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στον αθλητισμό συνολικά.

Έχετε λάβει ήδη τα πεπραγμένα της Διοίκησης και τις δραστηριότητες μας από τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ σε συγκεκριμένα σημεία όσων πιστεύουμε ότι πέτυχε στη σύντομη πορεία της αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή:

Δρομολογήσαμε διαρκή και στενή σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τη FIFA και την UEFA, με τις οποίες βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπει σε δρόμο εκσυγχρονισμού.

Άρχισε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, τη FIFA και την UEFA η εργασία για τη δημιουργία του νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση των προ-συνεννοημένων αγώνων. Στη χώρα μας δεν υπάρχει πλαίσιο για ασφαλή δικανική κρίση από τα όργανα. Αποκτούμε τεχνογνωσία με τη βοήθεια των διεθνών συνομοσπονδιών.

Είναι αδήριτη ανάγκη κι εξελίσσεται η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της ΕΠΟ και των ενώσεων, που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολική αναβάθμισης των υπηρεσιών και διαδικασιών της Ομοσπονδίας. Προβλέπεται η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών, η ολοκληρωμένη διασύνδεση των υποσυστημάτων, ο συγχρονισμός πληροφορίας κι εξασφαλίζεται η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που διατηρεί το σύστημα, καθώς και η συμμόρφωση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας δεδομένων (EU-GDPR).

Στην προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου της διαιτησίας, του εκσυγχρονισμού των συνθηκών διεξαγωγής του παιχνιδιού, της πολύπλευρης προσπάθειας εκτόνωσης του κλίματος στα γήπεδα και της εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας των διοργανώσεων δρομολογήθηκε η ένταξη του Video Assistant Referee στο πρωτάθλημα της Super League και το Κύπελλο Ελλάδος.

Στα οικονομικά:

Α. Στο διάστημα διοίκησης από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 το χρέος της Ομοσπονδίας απομειώθηκε κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε καθαρή μηδενική θέση για την Ομοσπονδία.

Β. Στο ίδιο διάστημα των 9 μηνών μοιράστηκαν ισότιμα επιχορηγήσεις σε όλες τις Ενώσεις της χώρας. Η λογική μας ήταν σαφής: όλες οι ΕΠΣ αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Γ. Ενισχύθηκε η Football League, με δανειοδοτήσεις συνόλου άνω των 100.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα διαιτησίας.

Δ. Έχουν εξασφαλιστεί 4,5 εκ. ευρώ από την UEFA για την κατασκευή προπονητικού κέντρου εθνικών ομάδων, μόλις δημιουργηθεί και το σχετικό τεχνικό πλαίσιο.

Ε. Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για ενίσχυση προγραμμάτων υγείας, ένταξης προσφύγων, εκστρατείας κατά των προσυνεννοημένων αγώνων.

Η. διαφάνεια είναι προϋπόθεση για τη χρηστή διοίκηση και στο πλαίσιο αυτό καθιερώθηκε η παρουσίαση ενώπιον της Ε.Ε. του καταλόγου των δαπανών της Ομοσπονδίας , προκειμένου οι αποφάσεις να ελέγχονται και όλοι να είναι ενήμεροι για τη λειτουργία της.

Επιπλέον σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη δρομολογήσει:

• Το νέο πλάνο διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος με συμμετοχή όλων των κυπελλούχων των ΕΠΣ. Είναι καινοτομία που εντάσσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον ενιαίο θεσμό του Κυπέλλου.

• Το νέο αναπτυξιακό πλάνο 2018-2024 της τεχνικής επιτροπής, με τίτλο «Μπάλα παντού» και αναφορά σε όλη την Ελλάδα, όλες τις ηλικίες, και το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πλάνο που εκπονεί η Ομοσπονδία σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας.

• Λειτούργησαν 35 σχολές προπονητών σε όλη τη χώρα.

• Διοργανώθηκαν περισσότερα από 10 ποδοσφαιρικά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, καθώς και το 1ο φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου.

• Βρίσκονται σε εξέλιξη 5 προγράμματα ανάπτυξης στο πλαίσιο των Grassroots, υλοποιήθηκαν προγράμματα για αθλητές ηλικίας 5-14 ετών, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Παιδείας με άξονα το ποδόσφαιρο, γίνονται περιφερειακές συναντήσεις μόνον για την ανάπτυξη.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε τα επόμενα βήματά του, κατά συνέπεια ας προσανατολίσουμε τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας με μοναδικό γνώμονα την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια και την πρόοδο του αθλήματος μας.

Σας ευχαριστώ».

* Με 45 «ναι», 3 «όχι» και 8 «παρών» ψηφίστηκε και ο οικονομικός απολογισμός.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από