Χριστοδουλόπουλος : «Δείξτε το συμβόλαιο…»

Χριστοδουλόπουλος : «Δείξτε το συμβόλαιο…»

Ο δικηγόρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου Γιάννης Χατζησαβάογλου, κατά της Ένωσης.

Σε εξέλιξη είναι στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, η εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Όπως και στην εκδίκαση της υπόθεσης πριν από μία εβδομάδα, όπου είχε δοθεί αναβολή, έτσι και σήμερα, η πλευρά του παίκτη, που είναι παρών στην εκδίκαση, ζήτησε η ΑΕΚ να δείξει το συμβόλαιο του που ισχυρίζεται ότι έχει…

«Να μας δείξει η ΑΕΚ το συμβόλαιο. Το έχουμε πει και την προηγούμενη φορά, το ζητάμε και τώρα για να τελειώνει η υπόθεση» τόνισε ο εκ των δικηγόρων του παίκτη Γιάννης Χατζησαβάογλου.

«Χαίρομαι που είναι εδώ ο κύριος Λυσάνδρου γιατί ήταν ο δικηγόρος μου και θέλω να το μάθει όλη η Ελλάδα ότι ήταν ο δικηγόρος μου…» είπε από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής, σε μία στιγμή της εκδίκασης. Σε άλλο σημείο όταν η κουβέντα πήγε ξανά στο περίφημο συμβόλαιο, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν οριζόντιος και κάθετος. «Δεν έχω υπογράψει με την ΑΕΚ κανένα συμβόλαιο για την περίοδο 2018-19».

Θέση υπέρ του Χριστοδουλόπουλου πήρε ο ΠΣΑΠ μέσω του δικηγόρου του Εμμανουήλ Αλιφραγκής για το πρόστιμο που έχει επιβάλλει η ΑΕΚ στον παίκτη, ύψους 14% του συμβολαίου του. Ο Ολυμπιακός ζητάει να μην επιβληθεί ενώ ο ΠΣΑΠ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3%.

«Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κύριο Χριστοδουλόπουλο αν έχει βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ΑΕΚ» ρώτησε η δικηγόρος της Ένωσης Ελευθερία Ρίζου, προκαλώντας την αντίδραση του διεθνή μέσου που είπε… «Δείξτε το συμβόλαιο, δείξτε το συμβόλαιο».

Έπειτα από δεκάλεπτη διακοπή η διαδικασία αρχίζει εκ νέου

Η δικηγόρος της ΑΕΚ μόλις κατέθεσε στην έδρα ένα συμβόλαιο. Όπως αναφέρει όμως η ίδια  το συμβόλαιο αυτό δεν έχει επικυρωθεί!

«Δεν υπάρχει οποιδήποτε έγκυρο μεταχρονολογημένο συμβόλαιο» λέει ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή.
 
Η θέση του Λάζαρου
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είπε για το έγγραφο που παρουσίασε η ΑΕΚ ως το συμβόλαιό που υπέγραψε μαζί της: «Οταν εγώ υπέγραψα αυτό το έγγραφο δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή. Υπήρχε του κυρίου Δέδε (τότε διευθύνων σύμβουλος της κίτρινης ΠΑΕ). Μου ζήτησαν να το υπογράψω εάν ήθελα μετά τον διετή δανεισμό μου από τη Βερόνα. Για να είναι μια βάση για το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου. Αυτό είχε γίνει η 27 η 28 Αυγουστου του 2016 όταν ήμουν παίκτης της Βερόνα.

Ανέβηκαν οι τόνοι με τον Δημητριάδη
Κάποια στιγμή κι ενώ μιλούσε ο Δημητριάδης οι τόνοι ανέβηκαν. Η δικηγόρος του Ολυμπιακού κα Σουλούκου τον ρώτησε: «Δηλαδή μας απειλείτε;» Για να πάρει την εξής απάντηση: «Εγώ απειλώ διαφορετικά».

Επίθεση Λάζαρου σε Λυσάνδρου που δεν απαντά για το αν έχει ισχύ το συμβόλαιο
Ο πρόεδρος ρώτησε τον Λυσάνδρου και τους ανθρώπους της ΑΕΚ γιατί δεν έχουν επικυρώσει το συμβόλαιο που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν χωρίς να πάρει απάντηση. Συνάμα ο Χατζησαβάογλου ρώτησε τον Λυσάνδρου αν θεωρεί, ότι το μεταχρονολογημένο συμβόλαιο που παρουσίασε η ΑΕΚ έχει ισχύ. Όμως, ο Λυσάνδρου δεν απάντησε, απέφυγε να πει αν έχει ισχύ ή όχι.

Κάπου εκεί δέχθηκε επίθεση απο τον Λάζαρο που όπως προαναφέραμε είχε τότε δικηγόρο τον Λυσάνδρου. «Μου είχες πει τότε, ότι αυτό το έγγραφο ήταν άκυρο και δεν θα είχε ισχύ πουθενά. Ήσουν δικηγόρος μου και έπρεπε να με προστατεύεις! Πληρώνουμε δικηγόρους για να προστατεύουν τα δικαιώματα μας».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος ζήτησε και πάλι λογικές απαντήσεις απο την ΑΕΚ χωρίς ουσιαστικά να τις πάρει. «Γιατί δεν εκμεταλλευτήκατε το γεγονός ότι ο Λάζαρος ανακοινώθηκε στις 15 Μαίου;» τόνισε για να πάρει απάντηση πως δεν τον ήθελαν στην ΑΕΚ. Και όμως λίγο πριν ο Δημητριάδης στην κατάθεση του, είχε πει: «12 Μαΐου ο Λάζαρος έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου, άρα τον είχαμε στα πλάνα μας για τη νέα χρονιά».

Επίσης ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

Ρίζου: «Ο παίκτης ήταν δανεικός. Το συμβόλαιο αυτό είναι για την τρίτη χρονιά».

Βασίλης Δημητριάδης (μάρτυρας ΑΕΚ): «Όταν αποκτήσαμε τον Λάζαρο ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός. Παρακαλώντας πήρε τηλέφωνο και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και αν έχει ηθική, να πει δημοσίως ποιον έπαιρνε τηλέφωνο».

Χριστοδουλόπουλος: «Ναι ναι, γονατιστός παρακαλούσα!! Νεκρός ποδοσφαιρικά στην Σαμπντόρια, με 300 εκατ. μπάτζετ!».

Δημητριάδης: «Του δώσαμε την ευκαιρία ρισκάροντας. Ο Λάζαρος ήταν με δανεισμό και δικαίωμα αγοράς».

«Μας λέτε αντ’ άλλων»
Σε κάποια στιγμή ο Λυσάνδρου ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για θέματα του συμβολαίου και στη συνέχεια αφού έλαβε την απάντηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ, ο πρόεδρος του είπε: «Μας λέτε αλλα αντ’ άλλων».

Δημητριάδης: «Του δώσαμε την ευκαιρία ρισκάροντας. Ο Λάζαρος ήταν με δανεισμό και δικαίωμα αγοράς».

Χατζησαββάογλου: «Όταν υπέγραψε ο Χριστοδουλόπουλος στην ΑΕΚ, εσείς ήσασταν ο δικηγόρος του;».

Λυσάνδου: «Ναι, ήμουν δικηγόρος του Λάζαρου».

Χατζησαββάογλου: «Τι του είχατε πει τότε γι’ αυτό το έγγραφο;».

Λυσάνδρου: «Αυτό αφορά εμένα και τον τότε πελάτη μου, όχι το δικαστήριο».

Χριστοδουλόπουλος: «Όταν σε πλήρωνα και μου έλεγες άλλα και τώρα λες άλλα; Σε είχα δικηγόρο μου για να με προστατεύσεις. Και μου είχες πει ότι είναι ανίσχυρο αυτό το συμβόλαιο».

Λυσάνδρου: «Η στρατηγική να δέχομαι επίθεση για τις εντυπώσεις, τελειώνει εδώ. Τελειώστε το κύριε πρόεδρε για να μην χρειαστεί να αυτό-προστατευτώ».

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Χατζησαββάογλου κατέθεσε email μεταξύ Λάζαρου και Λυσάνδρου και ρώτησε τι του λέει σε αυτά τα email για το συμβόλαιο.

Λυσάνδρου: «Του λέω ότι είναι δανεικός με οψιόν αγοράς. Κύριε πρόεδρε, ως εδώ. Δεν θα επιτρέψω να εμφανίζονται προσωπικά μου email, αν και δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω στο οτιδήποτε. Αλλά αυτός ο θεατρινισμός επειδή είναι παρόντες δημοσιογράφοι θα τελειώσει εδώ».

Πρόεδρος: «Εσείς γιατί δεν πήγατε στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών να τα πείτε αυτά και να προσβάλλετε το συμβόλαιο».

Λυσάνδρου: «Μα δεν ήταν επιθυμητή πλέον η συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Χριστοδουλόπουλο. Υπήρχε μια διοικητική απόφαση και ακολούθησε η νομική μας στρατηγική. Το συμβόλαιο είναι έγκυρο για ένα χρόνο ακόμα. Οι έννομες συνέπειες που δημιούργησαν αυτή την διαφορά, επήλθαν στις 15/5, όταν υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι αν δεν θέλει αυτός μία, εμείς δεν θέλουμε εκατό. Γι’ αυτό δεν προσβάλαμε το συμβόλαιο στην ΕΙΜ».

Λάζαρος : «Με απείλησαν όταν έμαθαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού»

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Λάζαρος: «Όταν υπέγραψα αυτό το έγγραφο είχα αμφιβολίες. Ρώτησαν τον εκπρόσωπο μου ήθελαν από μένα μία δήλωση, αν θα συνεχιστεί η συνεργασία μας για τρίτο χρόνο ένας οδηγός για να μην ζητήσουν τρελά χρήματα στο μέλλον. Ο Λυσάνδρου μου είπε: «Είναι άκυρο αυτό το συμβόλαιο, έχει ημερομηνία δύο χρόνια μετά. Δεν έχει την υπογραφή της ΑΕΚ, δεν έχει ισχύ και δεν θα πάρεις αντίγραφο. Υπέγραψε για να μη χαλάσει η συμφωνία», μου είπε. Το μόνο που μου είπαν είναι, να πάω να βρω τον Μελισσανίδη σε ένα εστιατόριο που ήταν. Όταν πήγα στο εστιατόριο, ο Μελισσανίδης μου είπε: «Θέλω να βάλεις υπογραφή σε αυτό που συμφωνήσαμε πριν δύο χρόνια». Αρνήθηκα! Μου έκανε υποτιμητικά σχόλια ο Μελισσανίδης και έφυγα. Όταν κατάλαβαν ότι με θέλει ο Ολυμπιακός, στις 14 Μάη την τελευταία μέρα, επικοινώνησαν με εμένα και τον εκπρόσωπο μου και μου έκαναν εν μέσω απειλών να πάω να υπογράψω για δύο χρόνια με 500.000 το χρόνο. Αρνήθηκα κι εγώ και ο εκπρόσωπος μου».

H διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ