Δεν πέρασε της ΑΕΚ για Λάζαρο

Δεν πέρασε της ΑΕΚ για Λάζαρο

Παρά τις αντιρρήσεις της Ένωσης, η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου.

Αναβολή πήραν οι δύο από τις τρεις υποθέσεις που εκκρεμούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, εξαιτίας της απουσίας του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Αντώνη Αποστολόπουλου και του δικηγόρου του ΠΣΑΠ Μηνά Αλιφραγκή.

Ο Σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του παίκτη και στις δύο υποθέσεις.

Η Ένωση είχε αντιρρήσεις στο αίτημα της αναβολής και δεν το δέχθηκε αλλά δεν της… πέρασε. «Ο ο κ. Λυσσάνδρου είχε πει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αίτημα για αναβολή» υποστήριξε η δικηγόρος της ΑΕΚ Ελευθερία Ρίζου, σημειώνοντας ότι ο κ. Αποστολόπουλος έχει καταθέσει σε πρώτο βαθμό. Οι δύο υποθέσεις τελικά, θα εκδικαστούν στις 22 Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Πειραιά ζητάει την τιμωρία της ΑΕΚ με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Η ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Για τον Χριστοδουλόπουλο πάντως, δεν τίθεται θέμα όσον αφορά το συμβόλαιο που έχει με τους «ερυθρόλευκους» και τη συμμετοχή του στους αγώνες.

Άσπα Σουλούκου: «Δυσθεώρητο το πρόστιμο…»

Ωστόσο, την Τρίτη (9/10) εκδικάστηκε κανονικά η έφεση της ΑΕΚ που ζητάει την επιβολή προστίμου 315.666,66 ευρώ στον ποδοσφαιριστή για δηλώσεις που είχε κάνει.

Η δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Άσπα Σουλούκου χαρακτήρισε το πρόστιμο «δυσθεώρητο».

«Πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο, με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβλήθηκε για να υπεκφύγει η αντίδικος ΠΑΕ των υποχρεώσεών της» τόνισε και πρόσθεσε: «Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι για δεδουλευμένα τα οποία η ΑΕΚ προσπαθεί να μην πληρώσει και γι’ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή. Δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή υπόθεση».

Η ΑΕΚ του συμπεριφέρθηκε με αγάπη!

Η δικηγόρος της Ένωσης, Ελευθερία Ρίζου, υποστήριξε ότι το πρόστιμο, επιβλήθηκε για τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή περί απειλών «που έπλητταν το κύρος της ομάδας και έκρινε η διοίκηση ότι έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει υπόψη του τον εσωτερικό κανονισμό και τον έχει υπογράψει. Ήταν αρμοδιότητα του δικού σας δικαστηρίου να επιβάλει το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν».

Όπως τόνισε η κα. Ρίζου… «του συμπεριφερθήκαμε με πολύ αγάπη, τον πήραμε όταν ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Με τις δηλώσεις όμως, έπληξε το κύρος της ομάδας που του έδειξε τη στήριξη και την αγάπη της. Οι δηλώσεις έγιναν στον Τύπο και ο ποδοσφαιριστής τις έχει αποδεχτεί.  Είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η ομάδα δεν ήθελε να είχε καμία σχέση από τη στιγμή που φέρθηκε αντιδεοντολογικά και μίλησε με Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να τον πιέσει».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ