Επίσημο αίτημα από τον Ολυμπιακό: «Ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια μας»

Επίσημο αίτημα από τον Ολυμπιακό: «Ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια μας»

Οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν αίτημα για παρουσία ξένων διαιτητών στους αγώνες τους, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη, να ξεκαθαρίζει ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον Περέιρα.

Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφορικά με τους διαιτητές που επιθυμεί να σφυρίζουν τα παιχνίδια των Πειραιωτών είναι ξεκάθαρη και γνωστή εδώ και καιρό. Από την Πέμπτη, ωστόσο, γνωστοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και στην ΕΠΟ, η οποία καλείται πλέον να αποφασίσει. Διότι οι Πειραιώτες, μέσω του αντιπροέδρου τους, Δημήτρη Αγραφιώτη, ξεκαθάρισαν ότι επιθυμούν την παρουσία ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια τους, έως το τέλος του πρωταθλήματος. Σε όλα. Και όχι μόνο στα ντέρμπι.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, λοιπόν, ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Περέιρα. Ζητούμε ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια μας έως το τέλος της σεζόν». Με τον υπερσύμβουλο της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ να μην απορρίπτει το αίτημα των Ερυθρόλευκων, αλλά να μεταφέρει τη συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία αναμένεται να δώσει το παρών και ο αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ο Φούσεκ υποστήριξε ότι ο Περέιρα είναι αυτός που πρέπει να απαντήσει εάν και πώς μπορεί να γίνει αυτό, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί το κόστος μιας τέτοιες κίνησης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς ξένοι διαιτητές για κάθε αγωνιστική, ενώ και οι Ελληνες θα πρέπει να συμμετέχουν από την πλευρά τους σε πρόγραμμα ανταλλαγής και να σφυρίζουν παιχνίδια του σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να σηκώσει το πόδι από το… γκάζι σε ό,τι αφοράς τον Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογαλος θεωρείται η «αιτία του κακού», αλλά και «λίγος» σε ό,τι έχει να κάνει με τον έλεγχο της διαιτησίας. Διότι όταν προκύπτουν επιβεβαιωμένα γεγονότα, όπως η επιλογή διαιτητή από τον δακτυλοδεικτούμενο Τριτσώνη, που (φαινομενικά μόνο) δεν έχει καμία δουλειά με τους ορισμούς, τότε είναι ξεκάθαρο ότι ο Περέιρα το έχει χάσει το παιχνίδι.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής και ενώπιον του Φούσεκ ο Αγραφιώτης απαίτησε «…να κληθεί ο Περέιρα στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ. Να έρθει να μας εξηγήσει πόσο ανεξάρτητος είναι και πώς κάνει τους ορισμούς». Μία ξεκάθαρη μομφή προς τον αρχιδιαιτητή. Μία όχι καινούργια άποψη, καθώς ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει και στην πρόσφατη συνάντηση των «μεγάλων» με τον Ζόραν Λάκοβιτς ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο, είχε αναφερθεί στον ρόλο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη και είχε καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ξένους διαιτητές στα παιχνίδια του. Και μόνο ξένους. Σε όλα τα παιχνίδια του. Και θα επιμείνει σε αυτό, ασχέτως εάν θα πληρώνονται από την ΕΠΟ (όπως συζητήθηκε) ή από τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να διεθνοποιήσει τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την εντός συνόρων διαιτησία. Εχει αποφασίσει να βγάλει στο φως ανθρώπους που κινούνται στις σκιές και για αυτόν τον λόγο έχει μεταφέρει στους αρμοδίους της FIFA και της UEFA όλα όσα έχουν καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό για τα «φαντάσματα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όχι μόνο αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ