Τα ψεύτικα τα λόγια τα… γραμμένα ver. 192

 Τα ψεύτικα τα λόγια τα… γραμμένα ver. 192

Άλλα έλεγε στους διαιτητές ο «δικός μας είναι» πρόεδρος της ΕΠΟ. Άλλα... έγιναν όταν το «μπούλινγκ» το έκαναν «δικοί μας» άνθρωποι

Και λέγε – λέγε, λέγε – λέγε, ο χριστιανός μπερδεύτηκα, όπως τραγουδούσε κάποτε ο Στράτος ο Διονυσίου. Απ’ τη μία έχεις την κυβέρνηση που από λόγια άλλο τίποτα, από την άλλη έχουμε εδώ και μια διετία κοντά και την ΕΠΟ της δήθεν εξυγίανσης και τα γιουσουφάκια της που μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και στα fake news.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος, από την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του έδειξε τι μας… περιμένει. Από εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξη Τύπου, η οποία σημειολογικά είχε δοθεί στο «δικό μας» Μακεδονία Παλάς της Θεσσαλονίκης, όταν είχε υποσχεθεί από το βήμα ότι τις προσεχείς ημέρες θα ενημέρωνε το κοινό για τις προσλήψεις που έγιναν επί των ημερών του – και ακόμη περιμένουμε – οι υποσχέσεις φύτρωναν σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή.

Συνήθως οι υποσχέσεις… φύτρωναν κάθε φορά που ένα σκάνδαλο διέλυε κάθε υποψία για το τι πραγματικά εννοούσαν όταν διαλαλούσαν την περίφημη “εξυγίανση”.

Φούντωναν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα; Υποσχέσεις για αυστηροποίηση των κανονισμών; Μετατρέπονταν οι κανονισμοί σε λάστιχο; Νέες υποσχέσεις.

Μπούκαρε ο «δικός μας» πρόεδρος και υπερήφανος χορηγός με το κουμπούρι στο γήπεδο; Νέες υποσχέσεις για λήψη μέτρων.

Τα έκαναν μαντάρα οι διαιτητές που προωθήθηκαν εν μια νυκτί από τα φυντάνια της δήθεν εξυγίανσης; Κι άλλες υποσχέσεις για το σωτήριο VAR, λες και θα το λειτουργούν εξωγήινοι κι όχι οι ίδιοι οι διαιτητές που… απολαμβάνουμε κάθε Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν βέβαια και οι υποσχέσεις που έστω και με καθυστέρηση υλοποιούνται. Οπως για παράδειγμα η αλλαγή έδρας της Εθνικής ομάδας που «έπρεπε» να φύγει από το “Γ. Καραϊσκάκης” γιατί έτσι. Τελικά θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά όλα καλά, για την επόμενη τετραετία οι διεθνείς θα επιβαρύνονται ένα ταξιδάκι παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα αγωνίζονται στην πραγματικά φιλόξενη και ποδοσφαιρόφιλη Κρήτη.

Τελευταίο κρούσμα του Πινόκιο προέδρου της ΕΠΟ ήταν αυτό που είπε στην περίφημη συνάντηση κορυφής του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Τζήλος. Μπροστά στους εκπροσώπους των διαιτητών που ήταν ακόμη σε αποχή, μπροστά στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη που ως γνωστό δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά και μπροστά στους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκας, ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ασταμάτητος. Πραγματικός οδοστρωτήρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν λεπτομέρειες από εκείνη τη συνάντηση, ο «δικός μας» πρόεδρος της ΕΠΟ είχε ακράδαντα επιχειρήματα για να πείσει τους διαιτητές να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Χωρίς να υπολογίζει… κανέναν και χωρίς ίχνος φόβου τους ζήτησε να πάψουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα μπούλινγκ εντός γηπέδου και να καταγράφουν τα πάντα! Αλήθεια! «Κάντε καταγγελίες, μη δίνετε λευκά Φύλλα Αγώνα» τους είπε. «Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά και να αλλάξουμε τη γκρίζα πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πραγματικός οδοστρωτήρας ο Γραμμένος συνέχισε: «Μη φοβάστε να καταγγείλετε τα πάντα και θα δείτε αντίδραση», ενώ από δίπλα τον σιγόνταρε και ο Βασιλειάδης: «Πρέπει οι διαιτητές να καταγγείλετε κάθε μορφής πίεσης και κακής συμπεριφοράς, γιατί ό,τι δεν καταγγέλλεται, δεν τιμωρείται».

Στο ίδιο ύφος και το υπέρλαμπρο αστέρι της ΚΕΔ, ο Μέλο Περέιρα που επί των ημερών (μηνών και ετών οσονούπω) της θητείας του η ελληνική διαιτησία έχει ανέβει σε απλησίαστα επίπεδα: «Καταγγείλετε, μη φοβάστε και θα δείτε την αντίδρασή μας. Οταν υπάρχει μπούλινγκ και δεν ξέρετε τι κάνουν στο σπίτι οι γυναίκες και τα παιδιά σας κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα! Οι διαιτητές επέστρεψαν στα γήπεδα και υπάκουσαν άμεσα στις εντολές των προϊσταμένων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της ελληνικής διαιτησίας και του ελληνικού αθλητισμού.

Τα «εγκλήματα» με συγκεκριμένη στόχευση αυξήθηκαν, ενώ οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι διαιτητές από τον προπονητή του Ατρομήτου στο ματς με τον Παναιτωλικό και τον προπονητή – μπράβους – συμβούλους κλπ του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, έμειναν μόνο στα τηλεοπτικά πλάνα καθώς ούτε ο Παπαπέτρου ούτε ο Σκουλάς έγραψαν κάτι στο Φύλλο Αγώνα. Διαιτητές διεθνείς και οι δύο, έτσι για την ιστορία…

Και η ζωή συνεχίζεται. Οπως και το λέγε – λέγε των σύγχρονων ποδοσφαιρικών παραμυθάδων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ