Η επιστολή Δέδε για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η απάντηση και η 4ετής η σύμβαση για το Παγκρήτιο

Η επιστολή Δέδε για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η απάντηση και η 4ετής η σύμβαση για το Παγκρήτιο

Η Ομοσπονδία έστειλε σήμερα επιστολή στη διοίκηση του Γεώργιος Καραϊσκάκης, ζητώντας να κάνει χρήση του γηπέδου για τα ματς των προκριματικών του Euroa 2020 με Ιταλία και Αρμενία. Η λήξη της σύμβασης, η αγωγή για τα έξοδα με την Κροατία, οι αντιδράσεις και το... ΟΑΚΑ.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η ΕΠΟ, το πρωί της Τρίτης έστειλε επιστολή στην «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ» και ζητάει να τις παραχωρηθεί το φαληρικό γήπεδο για να διεξαχθούν τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα σε Ιταλία (8 Ιουνίου) και Αρμενία (11 Ιουνίου), για τα προκριματικά του Euro 2020 αναζητεί η ΕΠΟ.

Η επιστολή έχει σημερινή ημερομηνία και υπογράφεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε. Με την ΕΠΟ να ζητάει την παραχώρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», καθώς δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες στο Παγκρήτιο Στάδιο. Το οποίο επιλέχθηκε και ανακοινώθηκε ως έδρα της Εθνικής, για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η Ομοσπονδία με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θα πρέπει άμεσα να δηλωθεί η έδρα της «γαλανόλευκης». Για την ακρίβεια, αυτό πρέπει να συμβεί έως την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου. Με τους ιθύνοντες της ΕΠΟ να τρέχουν και να μη φτάνουν, καθώς ο σχεδιασμός που έκαναν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ερασιτεχνικός και άκρως επικίνδυνος για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου της χώρας.

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Εάν, δηλαδή, θα δώσει ή όχι την έγκρισή του μέσω της «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ» για να διεξαχθούν στο φαληρικό γήπεδο οι αγώνες της Εθνικης; Εως τώρα δεν έχει πάρει επίσημη θέση η ΠΑΕ. Ωστόσο, είναι σαφές πως η ΕΠΟ έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να λάβει αρνητική απάντηση.

* Κατ’ αρχάς, η Ομοσπονδία επί ημερών «εξυγίανσης» είχε αποφασίσει να πάρει την Εθνική από το Καραϊσκάκη και μάλιστα είχε «διανείμει» τη συγκεκριμένη θέση στη γνωστή επικοινωνιακή «συμμορία». Επιπλέον, κυκλοφόρησαν μια σειρά από ψευδή γεγονότα, με σκοπό να στηριχθεί επικοινωνιακά η απόφαση να φύγει η Εθνική από το καλύτερο γήπεδο της χώρας.

* Ένα δεύτερο θέμα που έχει σημασία να αναφέρουμε είναι ότι η ΕΠΟ αποδείχθηκε απολύτως κακοπληρώτρια. Κάτι που είχε επιβεβαιωθεί και από την αγωγή που είχε καταθέσει η «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ» στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον της Ομοσπονδίας τον Απρίλιο του 2018, διεκδικώντας λειτουργικά έξοδα του αγώνα Ελλάδα-Κροατία (0-0) για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας! Εν τέλει, με δικαστική παρέμβαση, τα έξοδα πληρώθηκαν 7-8 μήνες μετά την τέλεση του αγώνα! Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το Καραϊσκάκη παραχωρούνταν ΔΩΡΕΑΝ στην Εθνική, με μόνη υποχρέωση της ΕΠΟ να καλύπτει τα έξοδα τις ημέρες των αγώνων.

* Η σύμβαση της ΕΠΟ με την «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ» έχει λήξει από πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι τίποτε δεν την υποχρεώνει να παραχωρήσει το γήπεδο στην Ομοσπονδία. Αλλά ακόμη κι εάν υπήρχε ενεργή σύμβαση, η ΕΠΟ την έχει καταστρατηγήσει με όσα έχει κάνει και κυρίως με την απόφασή της να παίξει σε άλλα γήπεδα η Εθνική.

* Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι… μετρήσιμο στοιχείο η αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού. Μετά από όσα έχουν γίνει και μετά από το «άκυρο» της Θύρας 4, που έκανε τον Γραμμένο να μην σκέφτεται καν την Τούμπα, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν λογικές αντιδράσεις και από τη Θύρα 7. Κάτι που δεν θα ήθελε κανείς.

* Με βάση τα τωρινά δεδομένα, εάν η ΕΠΟ δεν καταφέρει να πάρει το «ΟΚ» από τη διοίκηση του Γεώργιος Καραϊσκάκης, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δηλώσει ως έδρα το ΟΑΚΑ, παρότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θέλει να ακούει για το συγκεκριμένο γήπεδο. Το οποίο, όμως, είναι μονόδρομος. Όπως προαναφέραμε, οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ δεν θέλουν την Εθνική στην Τούμπα, άρα Γραμμένος και Σαββίδης έθεσαν βέτο. Τα υπόλοιπα εθνικά στάδια είναι ακατάλληλα ή ανέτοιμα, ενώ και το ΑΕΛ FC Arena, που θα ήταν μια καλή λύση, έχει τραγικό αγωνιστικό χώρο. Αρα… ΟΑΚΑ.

4ΕΤΗΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Στη σημερινή συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα, με ένα εξ αυτών την έγκριση των βελτιωτικών έργων του Παγκρητίου Σταδίου. Επισημάνθηκε, λοιπόν, ότι τα έργα θα γίνουν με σύμπραξη ΕΠΟ, Δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας και το κόστος για την Ομοσπονδία θα είναι σε πρώτη φάση 354.000 €. Με υποχρεώση της ΕΠΟ να είναι οι επιδιορθώσεις στο σκέπαστρο (υποχρεωτικό από την UEFA), αλλά και τον αγωνιστικό χώρο.

Η σύμβαση που υπεγράφη για το Παγκρήτιο είναι 4ετής και αναφέρει ρητά ότι όλα τα εντός χώρας παιχνίδια των εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων, θα διεξάγονται στο συγκεκριμένο γήπεδο και πουθενά αλλού. Επίσης, από την ΕΠΟ μεταφέρθηκε στα μέλη του Δ.Σ. πως το κόστος των αγώνων στο Παγκρήτιο θα είναι ανάλογο με το κόστος της χρήσης του Γ. Καραϊσκάκης ή του ΟΑΚΑ. Χωρίς, ωστόσο, να παρουσιαστεί κάποιο έγγραφο για αυτό.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ