Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Κι όμως, τα έκαναν χειρότερα…

Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Κι όμως, τα έκαναν χειρότερα…

ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσπάθησαν αρχικά να πείσουν ότι δεν πρέπει να δικαστούν, επειδή η «δική τους» ΕΠΟ εξαφάνισε το άρθρο για την πολυϊδιοκτησία. Μετά προσπάθησαν να πείσουν την Εφέσεων ότι πρέπει να μπει στην ουσία. Αλλά στην ερώτηση «Γιατί ο Καλπαζίδης πήγε και επένδυσε στην Ξάνθη; Ξέρετε τα κίνητρα του;», ήπιαν το αμίλητο νερό...

«Θέλουμε απαντήσεις. Όλη η Ελλάδα θέλει απαντήσεις». Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την αγόρευση του ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου και έδωσε τον τόνο της πολύωρης συνεδρίασης της Πέμπτης, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Γιατί σε άλλη μία εκδίκαση οργάνου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ έκαναν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να απαντήσουν στις κατηγορίες για πολυϊδιοκτησία. Με νομικούς ακροβατισμούς, με έωλα επιχειρήματα και χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις, τα άφησαν όλα στον αέρα…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ

Παρότι από την Τούμπα επιστράτευσαν τέσσερις δικηγόρους και πολύωρους λόγους, δεν αποσαφήνισαν το παραμικρό. Αν και οι κύριοι Μπαλτάκος, Μπίρδας, Μαυρομάτης και ο καθηγητής κύριος Κατσάς μίλησαν από τις 18:10 έως τις 20:30 περίπου, δεν κατάφεραν να πείσουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ – Ξάνθης και Σαββίδη – Καλπαζίδη και των εταιριών που τους… ενώνουν.

Για άλλη μία φορά επί της διαδικασίας, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ ζήτησαν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη διαδικασία. Βέβαια, για άλλη μία φορά απέτυχαν. Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, κύριος Βενιέρης απέδωσε την πραγματικότητα: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει μονόλογο, να μιλάει μόνος του, αλλά δεν θα συμβεί».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο επιχείρημα που προέβαλλαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν, επειδή δεν προβλέπεται συγκεκριμένη ποινή για την πολυϊδιοκτησία! Το πρώτο μέλημα τους δεν ήταν να αποδείξουν ότι ο εργοδότης τους είναι αθώος, αλλά να ισχυριστούν ότι ακόμα και αν έχει τελέσει το αδίκημα, ο κανονισμός της ΕΠΟ δεν προβλέπει ποινή…

Έπειτα, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να μπερδέψουν το Προεδρείο, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Ξάνθης προπονούταν σε άλλο γήπεδο και όχι στο Σαλέ. Ωστόσο, μαρτυρούσαν μόνοι τους… δείχνοντας ότι γνωρίζουν άριστα τη λειτουργία της Ξάνθης. Ήξεραν τόσες λεπτομέρειες, ώστε αγανάκτησε ακόμα και ο δικηγόρος της Ξάνθης, κύριος Χριστοδούλου και τους εγκάλεσε…

Το «ασπρόμαυρο» μπέρδεμα ήταν τόσο μεγάλο, ώστε οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ αναιρούσαν ο ένας τα λεγόμενα του άλλου. Ο κύριος Μπίρδας ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων ότι δεν ενεργούν σαν τακτικοί Δικαστές, αλλά εφαρμόζουν τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Αντίθετα, μετά από λίγο ο κύριος Μπαλτάκος τους προέτρεψε να αποφασίσουν σαν τακτικοί Δικαστές και όχι ως ένα δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου…

Η επόμενη γραμμή άμυνας των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ ήταν η unfair τακτική της διακοπής των δικηγόρων του Ολυμπιακού. Όμως, απέτυχαν παταγωδώς, αφενός λόγω της άριστης προετοιμασίας της νομικής ομάδας του Ολυμπιακού, αφετέρου μερικά ζητήματα είναι τόσο φανερά που δεν κρύβονται…

Γιατί οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ ακολούθησαν αυτή την τακτική; Ο κύριος Τσιρωνάς έδωσε την απάντηση: «Από τότε που άρχισε η διαδικασία, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσπαθούν να μην ακουστεί ο Ολυμπιακός. Για μένα αυτό είναι ένδειξη ενοχής»… Σε αντίστοιχο ύφος ήταν και η… ατάκα-μαχαιριά της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού, Λίνας Σουλούκου: «Ξέρω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλει να ακουστούν αυτά τα πράγματα και προσπαθεί να παραπλανήσει το Δικαστήριο σας».

Την ερώτηση της βραδιάς και την ουσία της υπόθεσης την έθιξε ένα μέλος της Επιτροπής Εφέσεων, με τα λόγια προς τον καθηγητή κύριο Κατσά, που παραστάθηκε εκ μέρους του ΠΑΟΚ. «Γιατί ο κύριος Καλπαζίδης πήγε και επένδυσε στην Ξάνθη; Ξέρετε τα κίνητρα του;». Φυσικά, ξεκάθαρη απάντηση δεν δόθηκε, αφού η εμφάνιση του Καλπαζίδη ως τοπικιστή ή ενός… γερακιού των επενδύσεων που διέκρινε την ευκαιρία που δεν είδε κανένας άλλος, δεν έπεισαν κανέναν…

Εξίσου σημαντικά ήταν τα ερωτήματα που διατύπωσε ο Ιωάννης Χατησαββάογλου. Που βρήκε τα λεφτά ένας άνθρωπος ο οποίος επαγγελόταν σερβιτόρος; Για ποιο λόγο τα πρώτα κέρδη του δεν τα κεφαλαιοποίησε, αλλά τα δάνεισε σε εταιρία του Ιβάν Σαββίδη; Πως δεν παρουσιάστηκε δημοσίως να υπερασπιστεί την επένδυση του; Φυσικά, απαντήσεις δεν δόθηκαν και δεν πρόκειται να δοθούν ούτε στον αιώνα τον άπαντα…

Ούτε έχει απαντηθεί για ποιο λόγο η ΕΠΟ του «δικού τους», Βαγγέλη Γραμμένου πήγε μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού να αλλάξει το νόμο για την πολυϊδιοκτησία; Όταν για άλλη μία φορά τους έπιασαν με τη… γίδα στην πλάτη και αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω μετά τη δημόσια κατακραυγή…

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τρίτη (17/3) στις 13:00, για να συζητηθεί η ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ