Στα χνάρια του Γιακουμάκη – Το Ελληνόπουλο που τρελαίνει την Ολλανδία

Στα χνάρια του Γιακουμάκη – Το Ελληνόπουλο που τρελαίνει την Ολλανδία

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ολλανδικό πρωτάθλημα και to10.gr σας παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος είναι γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου του 2000. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε από πολύ μικρή ηλικία στην Διάνα Ηλιούπολης και το 2008 βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί και στις μικρές εθνικές ομάδες και μέχρι στιγμής έχει μετρήσει συνολικά 15 συμμετοχές.

Στις 12 Οκτωβρίου του 2018 και σε ηλικία μόλις 17 ετών κατέγραψε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του με την ομάδα της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι κυπέλλου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ήταν προπονητής της ΑΕΚ τότε του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής απέναντι στη Λαμία για το κύπελλο. Μάλιστα ο τεχνικός της Ένωσης τον είχε πάρει μαζί του στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας και είχε μείνει αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του τόσο στα άκρα της μεσαίας γραμμής όσο και στην επίθεση και του είχε δώσει και χρόνο συμμετοχής στα φιλικά. Ο Μπότος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη και συνέχισε να δουλεύει με την πρώτη ομάδα, καθώς έδειξε ότι εκτός από ταλέντο διέθετε και ταχύτητα.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 ο Γιάννης Φοίβος Μπότος είχε στα πόδια του ελάχιστα παιχνίδια με την μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ καθώς αγωνιζόταν στην Κ19 της Ένωσης. Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, καθώς τον θεωρούν ένα εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. Έτσι δόθηκε δανεικός στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς, η οποία αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν με τον οργανισμό του να έχει διάρκεια για 1,5 χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Πράγματι με την φανέλα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, καθώς σημείωσε 22 εμφανίσεις ενώ σκόραρε και 4 τέρματα και μοίρασε και 3 ασίστ συνολικά. Βέβαια το σπουδαιότερο που κατάφερε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν είναι μόνο ο χρόνος συμμετοχής που πήρε, αλλά ότι βοήθησε σημαντικά την Γκόου Αχέντ Ιγκλς να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος μετά από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα όταν πήγε τον Ιανουάριο στην Ολλανδία η Ιγκλς βρισκόταν στην 10η θέση της βαθμολογίας και παρόλα αυτά στο τέλος της χρονιάς και με τη βοήθεια του Μπότου κατάφερε να πάρει την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό, δεν έβγαινε από την ενδεκάδα και ήταν αναντικατάστατος.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός και τη φετινή χρονιά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος πλέον. Στα πρώτα πέντε επίσημα παιχνίδια της χρονιάς έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του σε όλα και μάλιστα έχει πετύχει και δύο κομβικά γκολ για την ομάδα του.

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος το πέτυχε την δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ, όπου η ομάδα του επικράτησε με 2-0. Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκε για 79 λεπτά και μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του παιχνιδιού. Ο Μπότος δεν σταμάτησε εκεί καθώς σκόραρε και το μοναδικό τέρμα στη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Τσβόλε στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες στα πρώτα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει.

Δείτε εδώ το πρώτο γκολ του Μπότου στην Εrdivisie κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ:

Δείτε εδώ το γκολ του Μπότου απέναντι στην Τσβόλε: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ