Ο Άγιαξ είναι ξανά η ομάδαρα του 2019 (pics, vids)

Ο Άγιαξ είναι ξανά η ομάδαρα του 2019 (pics, vids)

Ο Άγιαξ έχει ξεκινήσει με... σπασμένα φρένα τη σεζόν, διαλύει όποιον βρει μπροστά του και ετοιμάζεται να ζήσει ξανά το όνειρο του!

Επιβλητικός, τρομακτικός, ανεπανάληπτος. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τον Άγιαξ κόντρα στην Άιντχοφεν. Στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Με μία τρομερή εμφάνιση, ο «Αίαντας» έκανε… πλάκα κόντρα στην Άιντχοφεν και μετέτρεψε σε «πάρτι» την αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά! Ο Έρικ Τεν Χάαγκ βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να ξεπερνάνε συνεχώς τα όρια τους και να μην αφήνουν… όρθιο κανέναν αντίπαλο, καθώς πριν την Άιντχοφεν την είχε… πληρώσει και η Ντόρτμουντ η οποία έφυγε από την «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» με… τεσσάρα στην πλάτη.

Τι και αν έχασε μέσα σε δύο χρόνια τους καλύτερους του ποδοσφαιριστές; Τι και αν η σεζόν ξεκίνησε με τεσσάρα από την Άιντχοφεν; Ο Τεν Χάαγκ δείχνει να χτίζει και πάλι μία υπερομάδα, σαν εκείνη του 2019 που… τρέλανε όλη την Ευρώπη και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Από το καλοκαίρι του 2019, μέχρι και εκείνο του 2020, ο Άγιαξ έχασε σχεδόν όλους τους βασικούς του… πυλώνες της ονειρεμένης σεζόν. Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Ματάις Ντε Λιχτ, Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ και Χακίμ Ζίγιες, αποχώρησαν μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Κι όμως, ο Άγιαξ βρήκε και πάλι τα πατήματα του. Πήρε τον Αλέ, τον Άντονι και τον Μπέρχαους, κράτησε τον ηγέτη, Ντούσαν Τάντιτς και καθιέρωσε τον Χράφενμπερχ, έχοντας πλέον ένα τρομερό υλικό που δείχνει ικανό για όλα! Μα για όλα!

Και οι αριθμοί του αρκούν για να πείσουν και τους… δύσπιστους. Από την αρχή της σεζόν, μέχρι και την αναμέτρηση με την Άιντχοφεν, ο Άγιαξ έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις 48 φορές! Με τις 37 να είναι στο πρωτάθλημα!

Καμία άλλη ομάδα από τα τοπ-10 κορυφαία πρωταθλήματα δεν έχει καταφέρει να βρει τόσες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Μπάγερν να βρίσκεται στη 2η θέση με 33 τέρματα!

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο Άγιαξ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα στα κορυφαία δέκα πρωταθλήματα, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ μετά από 10 αγωνιστικές, με την Τσέλσι και τη Νάπολι να είναι στη 2η θέση, έχοντας δεχτεί ένα τέρμα περισσότερο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής για τον «Αίαντα», δεν είναι άλλος από τον Σεμπαστιέν Αλέ που μπροστά… τραβάει το κουπί, έχοντας 13 γκολ και 5 ασίστ σε 14 συμμετοχές! Μεγάλο μερίδιο στις… φωτιές που πετάει ο Άγιαξ έχει και ο Άντονι, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει τέσσερα γκολ και 2 ασίστ σε 10 συμμετοχές, ενώ σε μεταγραφή της χρονιάς πάει να μετατραπεί ο… Ιούδας της Φέγενορντ, Στίβεν Μπέρχαους, που έχει 5 γκολ και 7 ασίστ σε 14 συμμετοχές!

Φυσικά, ο μαέστρος όλης της ομάδας, είναι ο Ντούσαν Τάντιτς, για τον οποίο μιλάνε οι αριθμοί του με τη φανέλα της ομάδας του Άμστερνταμ, έχοντας σε 163 παιχνίδια, 81 γκολ και 81 ασίστ! Τι σημαίνει αυτό; 162 γκολ/ασίστ σε 163 συμμετοχές. Απίθανα νούμερα…

Μία ομάδα που ανήκει 100% στον Τεν Χάαγκ. Ο «αρχιτέκτονας» της «χρυσής» ομάδας του 2019, δείχνει έτοιμος να… τρομάξει και πάλι την Ευρώπη. Μία ομάδα που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνη που εντυπωσίασε πριν από δύο χρόνια, η οποία ωστόσο ετοιμάζεται να γράψει το δικό της… παραμύθι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ