Ο χειμερινός… κλειδάριθμος του Νations League!

Ο χειμερινός… κλειδάριθμος του Νations League!

Πέραν του δαιδαλώδους φορμάτ της, η νέα διοργάνωση που θεσμοθετεί η UEFA περιέχει και πρόβλεψη να μην υπάρχουν 3 χώρες από βόρειες χώρες στον ίδιο όμιλο.

Σαν να μην έφτανε το φορμάτ του, το οποίο θυμίζει έργο του Δαίδαλου (σ. λαβύρινθο) το Nations League είχε στην χθεσινή, παρθενική του, κλήρωση και ένα πρωτοποριακό κλειδάριθμο. Την πρόβλεψη να μην υπάρχουν πέραν των δύο βόρειων χωρών στον ίδιο όμιλο της. Όχι για κάποιο… πονηρό λόγο, μην πάει το μυαλό σας στο κακό, αλλά για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αναβολής αγώνων, λόγω καιρού, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα το ήδη βεβαρυμμένο (και δίχως κενές ημερομηνίες) ποδοσφαιρικό καλεντάρι!

Και – ω του θαύματος – η Εθνική μας έπεσε στην περίπτωση, πηγαίνοντας σ’ έναν τέτοιο όμιλο (σ. τον 2ο της 3ης Κατηγορίας) όπου εκτός της Ουγγαρίας «συγκατοικεί» με την Φινλανδία και την Εσθονία.  Δύο από τις προαναφερθείσες βόρειες χώρες. Μάλιστα αρχικά στο γκρουπ αυτό βρέθηκε – δια χειρός του Γιάρι Λιτμάνεν, ο οποίος διεξήγαγε την κλήρωση στην Λωζάννη – κι η Νορβηγία, αλλά η ξεκάθαρη πρόθεση (και πρόβλεψη) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας να μην υπάρχουν 3 ομάδες από τον Βορρά της Γηραιάς ηπείρου στο ίδιο γκρουπ, έστειλε την «γαλανόλευκη» του Μίκαελ Σκίμπε εκεί, αντί των Νορβηγών, που έπεσαν στον 3ο όμιλο της 3ης Κατηγορίας (μαζί με Κύπρο, Βουλγαρία και Σλοβενία).

Η «τράμπα» της Ελλάδας με την Νορβηγία στον 2ο όμιλο της 3ης Κατηγορίας

Η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA που – επισήμως, ήρθε για να τερματίσει τα ανούσια φιλικά παιχνίδια (πηγή διαρκούς τριβής με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) κι ανεπισήμως για να αυξήσει τα ματς των Εθνικών ομάδων και τα συνεπαγόμενα κέρδη τους, μ’ αντίδωρο μια δεύτερη «οδό» πρόκρισης στα τελικά του Εuro 2020, καταρχάς – υπό τον φόβο ότι οι αναμετρήσεις των ομίλων, που θα διεξαχθούν από τον προσεχή Σεπτέμβρη έως τον Νοέμβρη (μήνες όπου οι θερμοκρασίες στις συγκεκριμένες χώρες πέφτουν έως πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν), θα διεξαχθούν σε γήπεδα – παγοδρόμια, αποφάσισε την συνύπαρξη όχι περισσότερων από δύο βόρειων ομάδων σε κάθε όμιλο.

Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση του προγράμματος έτσι ώστε τα ματς των ομάδων αυτών ως γηπεδούχοι να είναι όσο το δυνατό νωρίτερα. Κάτι που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τον… χειμερινό κλειδάριθμο. Ελλείψει της συγκεκριμένης πρόβλεψης των ιθυνόντων της UEFA θα ήταν πιθανή η ύπαρξη ενός γκρουπ με ανεξέλεγκτο αριθμό ομάδων του Ευρωπαϊκού Βορρά κι αγώνων που θα εγκυμονούσαν πέραν των αυξημένων κινδύνων των διαγωνιζομένων κι ανάλογη πιθανότητα αναβολής.

Για το λόγο αυτό επαναλήφθηκε η διαδικασία της κλήρωσης με την Ελλάδα να παίρνει την θέση της Νορβηγίας. Άλλωστε «η χώρα των φιορδ» είναι καλυμμένη από πυκνό χιόνι καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ενώ η έτερη Σκανδιναβική χώρα, η γειτονική της Φινλανδία – η επονομαζόμενη και «χώρα των χιλίων λιμνών» – σπάνια κατά τη διάρκεια του ίδιου διαστήματος, έχει περισσότερο από 6 ώρες ημερήσιο φως.

Στο Βορρά εξάλλου της χώρας, που προσεγγίζει τον Πολικό Κύκλο οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν! Μπρρρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ