Την εθνική των ΗΠΑ επέλεξε ο Μούσα

Την εθνική των ΗΠΑ επέλεξε ο Μούσα

Ο Γιουνούς Μούσα της Βαλένθια θα αγωνίζεται με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και όχι με την Γκάνα απ' όπου κατάγεται.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα ότι ο Γιουνούς Μούσα επέλεξε να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας. Ο επιθετικός της Βαλένθια, ο οποίος έγινε 18 ετών τον Νοέμβριο, είχε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, καθώς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όταν η μητέρα του, η οποία κατάγεται από την Γκάνα, ήταν σε διακοπές και επισκεπτόταν συγγενείς εκείνο το διάστημα.

Ο Μούσα μεγάλωσε στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Αγγλία, στις εθνικές ομάδες των οποίων μπορούσε επίσης να αγωνιστεί, όπως και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από την Γκάνα. Αγωνίστηκε στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας, ενώ ήταν αρχηγός των «τριών λιονταριών» σε επίπεδο κάτω των 18 ετών.

Το 2018 μεταπήδησε από την Άρσεναλ στη Βαλένθια, σε ηλικία 16 ετών. Έκανε στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας με τη Λεβάντε, όπου οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 4-2, ενώ από τότε μετράει 24 συμμετοχές στη La Liga και συνολικά 27 σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό δύο γκολ.

Τον περασμένο Νοέμβριο ενίσχυσε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο φιλικό με την Ουαλία (0-0), αλλά, επειδή ο αγώνας δεν ήταν επίσημος, μπορούσε ακόμη να επιλέξει να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάποιας άλλης χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ