Θέμα με Σεμέδο και Σα: «Ο Φερνάντο Σάντος τους θέλει στο Euro» – Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό

Θέμα με Σεμέδο και Σα: «Ο Φερνάντο Σάντος τους θέλει στο Euro» – Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό

Ο Φερνάντο Σάντος θέλει στο Euro τους Ζοσέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο και εφόσον βρίσκονται στις επιλογές του θα δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό.

Μπορεί όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα να είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη, όμως σιγά σιγά στη Γηραιά Ήπειρο μπαίνουν σε ρυθμούς Euro. Η διοργάνωση που μετατέθηκε το 2020 λόγω του κορωνοϊού για φέτος, ξεκινάει σε λιγότερο από ένα μήνα (12/6-12/7) και αναμένεται να καθηλώσει όλο τον κόσμο. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους, ενώ μερικές ομάδες ήδη έχουν ανακοινώσει το ρόστερ τους για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη μισή Ευρώπη.

Τα μεγάλα φαβορί για το φετινό Euro είναι σύμφωνα με τις στοιχηματικές οι Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ισπανία. Εκεί κοντά βρίσκεται και η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, η οποία όμως βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ μαζί με Γαλλία και Γερμανία. Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει ανακοινώσει την αποστολή των Πορτογάλων για το Euro, όμως δεδομένα θα έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στη διοργάνωση, ενώ θα υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον κατά πάσα πιθανότητα.

Πέντε χρόνια μετά το απίθανο γκολ του Έντερ στον τελικό με τη Γαλλία, οι Πορτογάλοι θα έχουν και πάλι τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεση τους, αλλά και ένα ρόστερ που μπορεί να χτυπήσει το… repeat. Και έντονο άρωμα Ολυμπιακού, καθώς μοιάζει πολύ πιθανό να είναι στις επιλογές του Σάντος και οι Ζοσέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών μοιάζει αδύνατον αυτή τη στιγμή να μείνει εκτός, ενώ και ο έτερος Πορτογάλος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι στο πλευρό των Ρονάλντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ, Ρούμπεν Ντίας και πολλών ακόμη αστεριών. Και οι δυο στη διαδικασία των προκριματικών ήταν σταθερά στις κλήσεις του Σάντος, με τον Σεμέδο μάλιστα να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Σα ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Ρούι Πατρίσιο της Γουλβς.

Η τελική απόφαση θα έρθει σύντομα και θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τον Ολυμπιακό, αφού ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο παικτών του δεν αποκλείεται να στοιχίσει στα προκριματικά του Champions League για τη νέα σεζόν. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένουν την απόφαση του Σάντος, καθώς γνωρίζουν ότι εφόσον οι δυο παίκτες πάνε στο Euro θα χάσουν την προετοιμασία και άρα ίσως χάσουν κάποιο ή και τα δύο παιχνίδια του Β’ προκριματικού. Εφόσον ο Ολυμπιακός ξεκινήσει από εκεί.

Γιατί εάν ο Ολυμπιακός ζήσει το αρνητικό σενάριο και ξεκινήσει από τον Α’ προκριματικό του Champions League τότε μοιάζει πιθανότερο οι Σα και Σεμέδο να χάσουν και τα τέσσερα ματς. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει λιγότερο πιθανό μετά τη χθεσινή νίκη της Τσέλσι επί της Λέστερ για την Premier League, αφού είναι στο χέρι των Λονδρέζων να κάνουν το χατίρι στους Πειραιώτες και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία του πρώτου προκριματικού.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά την Πορτογαλία και τις επιλογές του Σάντος, θέση στο ρόστερ θα είχε και ο Ντάνιελ Ποντένσε αν δεν τραυματιζόταν και έμενε εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ έχει «πέσει» στο τραπέζι και το όνομα του Μπρούμα για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αφού ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει κάνει αρκετά καλή σεζόν και τον παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι στις πρώτες του επιλογές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ