Εξαψήφια νούμερα για συλλεκτικές φανέλες Ζιντάν και ΛεΜπρόν σε δημοπρασία (pic)

Εξαψήφια νούμερα για συλλεκτικές φανέλες Ζιντάν και ΛεΜπρόν σε δημοπρασία (pic)

Συλλεκτικές φανέλες των Ζινεντίν Ζιντάν και ΛεΜπρόν Τζέιμς τέθηκαν σε δημοπρασία, με τους τελικούς αγοραστές να τις αποκτούν έναντι εξαψήφιων ποσών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συλλέκτες δαπανούν τεράστια ποσά σε δημοπρασίες για να αποκτήσουν σπάνια αντικείμενα. Ο οίκος «Julien» το γνωρίζει καλά αυτό και είχε δύο φανέλες μεγάλης αξίας, για όσους επιθυμούυσαν, και μπορούσαν, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα σημοπράτησε μια φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν με τα χρώματα της Γαλλίας κι μια του Λεμπρόν Τζέιμς από το Λύκειο, με την τιμή να φτάνει τελικά σε σε εξαψήφιο νούμερο.

Η φανέλα του «Ζιζού με τους «τρικολόρ» ήταν από αυτές που «κατασκευάστηκαν» για εκείνον για τον τελικό απέναντι στη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 που διοργάνωσε η Γαλλία. Παρότι δε διευκρινίσθηκε εάν ο Ζιντάν πράγματι φόρεσε τη φανέλα στον τελικό κόντρα στη Βραζιλία, όπου σημείωσε 2 γκολ με κεφαλιά, η αξία της είχε εκτιμηθεί μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων. Τελικά πουλήθηκε για τη «μέση» τιμή των 108.000 δολαρίων

Η φανέλα του «βασιλιά» ήταν αυτή που φορούσε το 2002, όταν φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated» και ήταν ακόμη μαθητής Λυκείου. Η συλλεκτική αυτή εμφάνισε κόστισε περισσότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια, φτάνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 512.οοο.

Στην ίδια δημοπρασία, βρέθηκε νέος ιδιοκτήτης και για δύο φανέλες του Κόμπε Μπράϊαντ, έναντι 75 και 96 χιλιάδων δολαρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ