«Καθάρισε» με Λουκάκου το Βέλγιο (2-5) – «Γκέλαρε» η πρωταθλήτρια Ευρώπης (1-1)

«Καθάρισε» με Λουκάκου το Βέλγιο (2-5) – «Γκέλαρε» η πρωταθλήτρια Ευρώπης (1-1)

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει δύο γκολ, το Βέλγιο έκανε «πάρτι» μέσα στην Εσθονία, επικρατώντας με 5-2. «Στραβοπάτημα» για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, απέναντι στη Βουλγαρία (1-1), εύκολο διπλό για την Αγγλία μέσα στην Ουγγαρία (0-4).

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει δύο γκολ, το Βέλγιο έκανε «πάρτι» μέσα στην Εσθονία, επικρατώντας με 5-2. «Στραβοπάτημα» για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, απέναντι στη Βουλγαρία (1-1), εύκολο διπλό για την Αγγλία μέσα στην Ουγγαρία (0-4).

Εσθονία – Βελγιο 2-5

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Με τον Ρομέλου Λουκάκου να έρχεται με φόρα από το Λονδίνο και να σκοράρει δύο τέρματα, το Βέλγιο είχε εύκολο έργο μέσα στην Εσθονία, καθώς επικράτησε με 5-2 για την 4η αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έφτασε τους, φτάνοντας έτσι τους 10 βαθμούς.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είδε τους Εσθονούς να σκοράρουν με το… καλημέρα, με τον Κάιτ να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 2ο λεπτό. Η συνέχεια ωστόσο ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με τους Βέλγους να κάνουν «πάρτι» και να ανατρέπουν την κατάσταση μέσα σε μολις επτά λεπτά.

Ο Βανέκεν ισοφάρισε στο 22ο λεπτό, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Λουκάκου έφερε «τούμπα» το ματς, διαμορφώνοντας το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου. Ο επιθετικός της Τσέλσι κράτησε το πόδι στο γκάζι και στο 52′ σημείωσε το 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 65ο λεπτό ο Βίτσελ έγραψε το 4-1 για την ομάδα του Μαρτίνεθ, ενώ το τελικό 5-1 σημείωσε ο Φοκέτ στο 76.

Ιταλία – Βουλγαρία 1-1

Με γκέλα ξεκίνησε η εποχή της Ιταλίας ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έμεινε στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Βουλγαρία, ωστόσο παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 3 βαθμούς παραπάνω από τη δεύτερη Ελβετία, σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Η Σκουάντρα Ατζούρα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με υπέροχο τέρμα του Κιέζα. Ο εξτρέμ της Γιουβέντους κουβάλησε τρομερά την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε προς τα μέσα, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Ιμόμπιλε και με ένα υπέροχο σουτ άνοιξε το σκορ και έδωσε κεφάλι στην Ιταλία στο 16ο λεπτό.

Η Βουλγαρία ωστόσο βρήκε απάντηση και στο 39ο λεπτό, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με γκολ του Ίλιεβ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν δευτερο γκολ, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ουγγαρία – Αγγλία 0-4

Την αήττητη πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνέχισε η Αγγλία. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ επικράτησε με 4-0 της Ουγγαρίας εκτός έδρας, έκανε το 4Χ4 στον όμιλος της και έφτασε τους 12 βαθμούς.

Τα Τρία Λιοντάρια αν και δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν τις λύσεις στο δεύτερο και με γκολ των Στέρλινγκ (55΄),Κέιν (63΄), Μαγκουάιρ (69΄), Ράις (87΄) έφτασαν στην νίκη.

Πρώτα ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετά από γύρισμα του Μάουντ έκανε το 1-0, με τον Αγγλο άσο να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ (προς τιμή του κολλητού του που πέθανε προσφάτως από κορωνοϊό) με τους Ούγγρους οπαδούς να του πετούν αντικείμενα.

Στο 63΄ ο Στέρλινγκ ανέλαβε χρέη δημιουργού, δίνοντας την ασίστ στον Χάρι Κέιν για το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Σο, ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά διαμόρφωσε 3-0. Στο 87΄ ο Ράις, μετά από ασίστ του Γκρίλις, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Βόρεια Μακεδονία – Αρμενία 0-0

Πολωνία – Αλβανία 4-1

Ισλανδία – Ρουμανία 0-2

Λιθουανία – Βόρεια Ιρλανδία 1-4

Λιχτσενστάιν – Γερμανία 0-2

Τσεχία – Λευκορωσία 1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ