Καλή παράδοση με τους Κροάτες

Καλή παράδοση με τους Κροάτες

Γυρνώντας κάποιος στο παρελθόν για μια «ματιά» στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες, αν μη τι άλλο θα «σκάσει» ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Η προϊστορία με τους «γείτονες» δείχνει πως έχουμε το πάνω χέρι, αλλά το σίγουρο είναι πως τα παιχνίδια και οι προκρίσεις δεν κερδίζονται με…αναμνήσεις. Ωστόσο οφείλει κάποιος να επισημάνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα […]

Γυρνώντας κάποιος στο παρελθόν για μια «ματιά» στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες, αν μη τι άλλο θα «σκάσει» ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Η προϊστορία με τους «γείτονες» δείχνει πως έχουμε το πάνω χέρι, αλλά το σίγουρο είναι πως τα παιχνίδια και οι προκρίσεις δεν κερδίζονται με…αναμνήσεις.

Ωστόσο οφείλει κάποιος να επισημάνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κοντραριστεί έξι φορές με την Κροατία, έχοντας δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Το τελευταίο μας «ραντεβού» ήταν πριν από πέντε χρόνια στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2012, με την Εθνική μας να μένει «όρθια» στο Ζάγκρεμπ (0-0) και να κερδίζει στην Αθήνα (2-0) με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα.

Η πρώτη «μάχη»
Σε ότι αφορά την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, αυτή έγινε στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.

Η Εθνική μας είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 με σκόρερ τον Νικολαΐδη ενώ στο ματς που έγινε στη Θεσσαλονίκη, η Κροατία πέτυχε τη μοναδική της νίκη (1-0) που έχει να επιδείξει σε ματς με την Ελλάδα. Σκόρερ των Κροατών στο παιχνίδι που έγινε στο Καυτανζόγλειο ήταν ο Νταβόρ Σούκερ.

Τα δύο φιλικά
Ελλάδα και Κροατία έχουν δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια, το πρώτο έγινε το 1999 και βρήκε νικήτρια την Εθνική μας με 3-2, ενώ το 2001 ο αγώνας έληξε ισόπαλος (1-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ