Που έχει δίκιο ο Φαν Σιπ και που όχι…

Που έχει δίκιο ο Φαν Σιπ και που όχι…

Η μισή αλήθεια του Φαν Σιπ και η άλλη μισή της ενδεκάδας της Εθνικής.

Ο Τζον Φαν Σιπ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά μετά την γκέλα αλλά και την τραγική εικόνα της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Κόσοβο. Ο Ολλανδός τεχνικός φάνηκε πως είναι τελειωμένος ωστόσο η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη και η μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας στη συνέχεια, άλλαξαν το σκηνικό, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να διατηρεί τελικά τη θέση του στον γαλανόλευκο πάγκο. Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί τον επόμενο μήνα.

Κι όπως φαίνεται πλέον θα… παίξει μπάλα κι εκείνος. Σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο. Αν κρίνουμε από τα «καρφιά» που έριξε μέσω ανάρτησης στις ομάδες του Big 5 για τη μη χρήση Ελλήνων. Όχι ότι έχει άδικο. Κάθε άλλο. Επτά Έλληνες ξεκίνησαν βασικοί στους πέντε μεγάλους. Τρεις στην ΑΕΚ, από δύο σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό και κανείς στους ΠΑΟΚ – Άρη. Ακόμη πέντε μπήκαν ως αλλαγή. Στο σύνολο δηλαδή μόλις 12 γηγενείς παίκτες έπαιξαν αυτό το τριήμερο στους Big 5. Νούμερο αποκαρδιωτικό, το λιγότερο. Αν πάρουμε δε και τον μέσο όρο στο σύνολο των 14 της Super League, όπου ξεκίνησαν 5,5 παίκτες στο αρχικό σχήμα των ομάδων ανά ματς, το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο.

Ο Φαν Σιπ από την πλευρά του έχει κάθε λόγο να δυσφορεί με αυτή την κατάσταση και να το «φωνάζει». Θέλει να δείξει πως δεν είναι μόνο δική του η ευθύνη για την κατάσταση της Εθνικής ομάδας. Ότι δεν έχει τις επιλογές που έχουν άλλοι συνάδελφοί του. Και δεν είναι ψέμα. Αυτή όμως είναι η μία αλήθεια. Έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε και μια ματιά στις ενδεκάδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα δύο τελευταία ματς για τα προκριματικά του Euro. Εκεί που βρίσκεται η άλλη μισή.

Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Δουβίκας, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης ήταν οι έντεκα κόντρα στο Κόσοβο και οι ίδιοι με τον Ζέκα αντί του Γιαννούλη απέναντι στη Σουηδία. Μόλις δύο παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα και οι άλλοι εννιά από ομάδες του εξωτερικού. Δεδομένο που φανερώνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες αγωνίζονται πλέον στην πλειοψηφία τους εκτός των συνόρων και δεύτερον ότι ο Φαν Σιπ έχει δίκιο να διαμαρτύρεται στο θέμα των γηγενών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα είναι δική του δουλειά ωστόσο να παρουσιάζει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με το υλικό που έχει στα χέρια του. Και η αλήθεια είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να πετύχει περισσότερα πράγματα η Εθνική απ’ όσα έχει πετύχει επί των ημερών του και να μην στέκεται σε νίκες – πυροτεχνήματα όπως ίσως αποδειχτεί πως ήταν αυτή κόντρα στη Σουηδία.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ