Αλεξιάδης για την Εθνική Παίδων – «Μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλει διαχείριση»

Αλεξιάδης για την Εθνική Παίδων – «Μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλει διαχείριση»

Για το επίτευγμα της Εθνικής Παίδων να προσπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας και να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μίλησε ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής Παίδων στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επί της Γαλλίας και στην ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση της επιτυχίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεξιάδης:

Για το αν ελπίζει ότι θα αξιοποιηθούν κάποια στιγμή αυτοί οι παίκτες από τις ελληνικές ομάδες: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα και δεν μπορούμε να το απαντήσουμε από τώρα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μια τέτοια επιτυχία πηγάζει από σκληρή δουλειά από ένα μεγάλο γκρουπ ανθρώπων. Από τη στιγμή όμως που πετυχαίνουμε κάτι πρέπει να μπορούμε να το διαχειριστούμε κιόλας».

Για το πόσο εύκολο είναι παιδιά αυτών των ηλικιών να διαχειριστούν μια επιτυχία: «Υπάρχει ένα πλάνο που έχει οριστεί και πρέπει να τηρηθεί. Έχουν κάποιο χρόνο να το χαρούν και μετά θα πρέπει να είναι και πάλι αφοσιωμένα στον επόμενο στόχο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να χαιρόμαστε, αυτή είναι η λογική που έχουμε περάσει στα παιδιά. Η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ να έρχεται. Το ποδόσφαιρο είναι θέμα δουλειάς».

Για τη συνεργασία ανάμεσα στις εθνικές ομάδες: «Πριν λίγο καιρό εντάχθηκα εγώ στην εθνική ομάδα. Την παρακολουθούσα αρκετά χρόνια απέξω. Είμαι πολύ χαρούμενος από την αλλαγή που πάει να γίνει με επικεφαλής τον Κώστα Κωνσταντινίδης στο κομμάτι του να υπάρχει μια αλυσίδα στις Εθνικές. Να υπάρχει μια συνεργασία με αρχές και σεβασμό. Το πλάνο υπάρχει και πρέπει να επιμείνουμε στην υλοποίησή του».

Για το πόσο εφικτό είναι να δουλεύουν όλες οι Εθνικές πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχηματισμό: «Είμαστε σε ένα στάδιο που θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό που προέχει τώρα είναι να εξελίξουμε ποδοσφαιριστές και όχι να αναπτύξουμε έναν κοινό σχηματισμό. Όταν αποκτήσουμε περισσότερους παίκτες που θα έχουν εξελιχθεί θα μπορούμε να υποστηρίξουμε και κάτι τέτοιο».

Για το αν υπάρχει συνεργασία με τους συλλόγους: «Όλα για τους παίκτες ξεκινούν σε ηλικίες μικρότερες από τα 15-16 χρόνια. Ξεκινούν από τον τρόπο που θέλουν να τους εξελίξουν οι σύλλογοι. Προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με τις ομάδες, να παίρνουμε βίντεο των παικτών γιατί δεν είναι όλοι κοντά και να ελέγχουμε όσο γίνεται την κατάσταση».

Για τον στόχο που λένε τα παιδιά στους προπονητές ότι έχουν, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο: «Δεν θέλουμε να μας πουν, τους λέμε. Τους λέμε ότι πρώτα πρέπει να παίξουν και μετά να διεκδικήσουν. Υπάρχει μια μόδα τώρα στο ποδόσφαιρο να γίνεται το αντίθετο, αλλά εμείς επιμένουμε: “Πρώτα παίξτε ποδόσφαιρο και μετά σκεφτείτε τα υπόλοιπα”. Υπάρχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ