Ελλάδα – Ελβετία 0-1

Ελλάδα – Ελβετία 0-1

Στο πρώτο ματς της νέας προσπάθειας που ξεκινά η Εθνική, ηττήθηκε σε διεθνές φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ από την Ελβετία (1-0) με γκολ του Μπλερίμ Τζεμαϊλί.

Για Μουντιάλ η Εθνική μας δεν είναι. Για αυτό είναι η Ελβετία, η οποία άλλωστε προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της το καλοκαίρι στην Ρωσία. Για Euro, όμως, ίσως να είναι. Αυτή η Εθνική δηλαδή, μπαίνοντας σε αυτή την εκκίνηση για μια νέα διοργάνωση, που ακόμη αργεί, ίσως να έχει μεγάλη τύχη.

Μπορεί να μην το έδειξε η αγωνιστική της εικόνα, σε αυτή τη φιλική ήττα στο ΟΑΚΑ από τους μουντιαλικούς Ελβετούς με 0-1. Αλλά το έδειξε η αγωνιστική διάθεση. Οι διεθνείς την είχαν. Σε όλη τη διάρκεια. Πριν τις αλλαγές, με την ίδια 11άδα δηλαδή για 63′, μετά τις αλλαγές, όταν ο Μίκαελ Σκίμπε άρχισε δύο – δύο να τους βάζει στο γήπεδο.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ήταν καλή. όχι καλύτερη από τους αντιπάλους, αλλά καλή. Είχε τη στιγμή με τον Φορτούνη στο 12′, που σούταρε λίγο άουτ, αλλά σε φάση που βγήκε από επιθετική άμυνα, κάτι που προφανώς άρεσε στον προπονητή.

Δύο υποψίες ευκαιρίες ακόμη, στο 20′ με τον Μήτρογλου να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά να τον προλαβαίνουν και στο 39′ όταν ο Δώνης βρήκε περιοχή, Μπακασέτας και Μήτρογλου άλλαξαν, αλλά το σουτ του δεύτερου κόντραρε. Στο ίδιο διάστημα οι Ελβετοί απείλησαν με το άστοχο σουτ του Τζεμαϊλί στο 27′ και κυρίως με το δοκάρι του Εμπόλο στο 41′, από λάθος εκτίμηση του Παπασταθόπουλου.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς τελική προς την εστία για καμία ομάδα και ξεκίνησε με τους Ελβετούς πια πιο ουσιαστικούς. Με ένα καλό φάουλ του Ροντρίγκεζ στο 49′, λίγο άουτ και με το γκολ στο 59′, με εκπληκτικό γυριστό του Τζεμαϊλί, αλλά και τεράστιο κενό στην ελληνική άμυνα.

Η Εθνική μας ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Το ότι ήθελε, όμως, είναι ένα σημάδι. Στο 69′ γλίτωσε από την απόκρουση του Καρνέζη στο σουτ του Γκαβράνοβιτς το 0-2, αλλά στο 76′ θα μπορούσε να έχει κάνει το 1-1, αν το σουτ του Φορτούνη από πολύ πλεονεκτική θέση δεν ήταν άστοχο.

Γενικά αυτό με την αστοχία, λίγο να το προσέξουμε, διότι εστία σε ολόκληρο 90λεπτο δεν βρήκαμε. Στα θετικά; Τα νέα πρόσωπα που πήραν χρόνο, Μπακάκης, Κουλούρης. Αλλά και κάποια παλιά, που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα, Πέλκας, Κουρμπέλης.

Όσο για την Ελβετία, για να λέμε την αλήθεια, σε όμιλο με την Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα και την Σερβία στο Μουντιάλ, θα έχει πιο δύσκολο έργο…

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 0-1

Διαιτητής: Ούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Γκοντίνιο – Μονίς (Πορτογαλία)
Γκολ: 59′ Τζεμαϊλί
Κίτρινες: Παπασταθόπουλος
Κόκκινες:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63′ Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79′ Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (76′ Πέλκας), Μήτρογλου (73′ Κουλούρης)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (69′ Λανγκ), Ακάντζι, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (80′ Φράι), Τζάκα, Φρόιλερ 69′ Ζούμπερ), Τζεμαϊλί, Μπεχράμι (69′ Φερνάντες), Εμπόλο (73′ Ομπερλίν), Σεφέροβιτς (69′ Γκαβράνοβιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ