Όταν η εθνική ομάδα γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Όταν η εθνική ομάδα γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Ο Μάρκος Αλόνσο βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας για πρώτη φορά στην καριέρα του κι έγινε ο τρίτος από την οικογένειά του που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ωστόσο η οικογένεια Αλόνσο δεν είναι η μοναδική που το έχει καταφέρει.

Ο Μάρκος Αλόνσο πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι, είναι ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του Αντόνιο Κόντε κι όπως είναι λογικό δεν άργησε να  έρθει και η κλήση του στην εθνική Ισπανίας. Ο αριστερός φουλ-μπακ των Λονδρέζων θα βρίσκεται στην αποστολή της φούριας ρόχας για πρώτη φορά στην καριέρα του και ταυτόχρονα θα πετύχει ένα σπάνιο επίτευγμα. Θα γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής της οικογένειάς του μετά τον πατέρα του και τον παππού του που θα αγωνιστεί στην εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός αμυντικός εκπροσωπεί τη χώρα του μετά τον παππού του Μάρκος Αλόνσο Ιμαζ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο τη δεκαετία του 1950, αλλά και τον πατέρα του Μάρκος Αλόνσο Πένια, ο οποίος έπαιξε με τα χρώματα της Ισπανίας τη δεκαετία του 1980. Ο παππούς του Αλόνσο αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 1954-1962 και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ευρωπαίων Πρωταθλητών, ενώ φόρεσε τη φανέλα της Ισπανίας 2 φορές. Μία το 1955 και άλλη μία το 1960. Από την άλλη ο Μάρκος Αλόνσο Πένια αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο και 1 Λιγκ Καπ, ενώ έπαιξε 22 φορές με την εθνική ομάδα.

Με αφορμή λοιπόν την οικογενειακή παράδοση που έχουν χτίσει οι Αλόνσο στην εθνική Ισπανίας ψάξαμε και βρήκαμε ανάλογες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, όπου τουλάχιστον τρία μέλη από την ίδια οικογένεια έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Οι Βάις (Σλοβακία) 

Image result for vladimir weiss slovakia

Ο γνωστός σε όλους μα,  Βλάντιμιρ Βάις από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό αγωνίζεται εδώ και πάνω από 10 χρόνια στην Εθνική ομάδα της Σλοβακίας. Ο Σλοβάκος επιθετικός που παίζει στο Κατάρ από το 2014, έχει φορέσει τα χρώματα της εθνικής του ομάδας 63 φορές κι αποτελεί μάλιστα έναν εκ των κορυφαίων παικτών της χώρας του. Αξίζει να σημειωθεί πως με τον πατέρα του ο Βάις έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, καθώς πέρα από το ίδιο ονοματεπώνυμο έχουν αγωνιστεί και οι δύο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Συγκεκριμένα ο μπαμπάς Βάις έχει συνολικά 31 συμμετοχές με το εθνόσημο (19 με την πρώην Τσεχοσλοβακία και 12 με τη Σλοβακία. Το πιο παράξενο όμως δεν είναι εδώ αλλά παρακάτω, καθώς και ο παππούς του Βάις έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τους άλλους δύο, ενώ και αυτός έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα τη διετία 1964-65. Πολλά κοινά για την οικογένεια Βάις. Το μόνο που άλλαξε ανά γενιά είναι οι θέσεις, καθώς ο παππούς ξεκίνησε ως αμυντικός και ο εν ενεργεία διεθνής Βάις είναι επιθετικός.

Οι Λάουντρουπ (Δανία)

Image result for laudrup denmark

Προφανώς και ο πιο γνωστός από τους Λάουντρουπ είναι ο Μίκαελ. Έχει αγωνιστεί στη Γιουβέντους στην Μπαρτσελόνα, στη Ρεάλ και έχει πάνω από 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Δανίας. Παρόλα αυτά και ο αδερφός του Μίκαελ, ο Μπράιαν έχει πάνω από 80 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ έχει παίξει σε ομάδες όπως η Μπάγερν και η Μίλαν.

Αυτός που όμως δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός ήταν ο πατέρας των δύο αδερφών, ο Φιν Λάουντρουπ, ο οποίος τη δεκαετία του 1980 είχε 19 συμμετοχές με τη Δανία. Αξιοσημείωτο εδώ είναι πως στην οικογένεια Λάουντρουπ τα εγγόνια του Φιν έχουν αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Οι Αγιού (Γκάνα)

Image result for andre jordan ayew

Παρά το γεγονός πως δεν έχουν το ίδιο όνομα έχουν το ίδιο πάθος. Ο λόγος για τον Τζόρνταν Αγιού και τον Αντρέ, γιους του Αμπεντί Αγιού, γνωστού ως Αμπεντί Πελέ, οι οποίοι ειναι μέλη της εθνικής ομάδας της Γκάνας για πάρα πολλά χρόνια (11 ο Αντρέ και 8 ο Τζόρνταν). Τα δύο αδέρφια έχουν κοινή πορεία ακόμα και στις ομάδες που αγωνίζονται, καθώς αγωνίζονταν μαζί στη Μαρσέιγ, αλλά και στην Αγγλία.

Αυτός όμως που συμπληρώνει την τριάδα και ουσιαστικά βάζει την οικογένεια Αγιού στη ιδιαίτερη αυτή λίστα είναι ο πατέρας, ο Αμπεντί, ο οποίος κέρδισε μάλιστα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 1982 με την Γκάνα. Αντίθετα τα δύο αδέρφια που είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό του Κόπα Άφρικα το 2015 όπου και ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι Αλκάνταρα (Βραζιλία και Ισπανία)

Image result for rafinha thiago alcantara

Στην οικογένεια Αλκάνταρα ο πατέρας έχει κάνει μια μεγάλη καριέρα σε Φιορεντίνα, Βάσκο Ντα Γκάμα, Βαλένθια, Θέλτα. Ο Λομάρ Ντο Νασιμέντο ή αλλιώς Μαζίνιο έχει αγωνιστεί 35 φορές με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας με την οποία μάλιστα κατέκτησε το Μουντιάλ το 1994. Από την άλλη ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι ο ένας αδερφός που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα κι εν συνεχεία έφυγε με μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου.

Ο άλλος αδερφός είναι ο Ραφίνια Αλκάνταρα ο οποίος ξεκίνησε κι αυτός από τους μπλαουγκράνα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, κατέκτησε πολλά τρόπαια και πλέον αγωνίζεται στην Ίντερ. Η οικογένεια Αλκάνταρα είναι λίγο διαφορετική από τις παραπάνω κι αυτό διότι ο πατέρας έχει παίξει με την εθνική Βραζιλίας, ο Ραφίνια επίσης, αν και είχε αγωνιστεί στους μικρούς της Ισπανίας, όμως ο Τιάγκο που αγωνίζεται στην Μπάγερν επέλεξε να φορέσει στο στήθος το εθνόσημο της Ισπανίας με αποτέλεσμα να μετράει 25 συμμετοχές με τη φούρια ρόχα. Παρόλα αυτά η οικογένεια Αλκάνταρα έχει τρεις ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Εθνική, απλά ο ένας προτίμησε την Ισπανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ