Ο Σκίμπε, το «δόγμα Ρεχάγκελ», το Euro και ο στόχος

Ο Σκίμπε, το «δόγμα Ρεχάγκελ», το Euro και ο στόχος

Η ομιλία-καθορισμός στόχου του Μίκαελ Σκίμπε στους διεθνείς, η απόφαση για «κλειστό κλαμπ» κατά 70-80%, οι δοκιμές, το «αγκάθι» των γκρουπ και η ευκαιρία του Nations League.

Η «νέα» Εθνική Ελλάδος έδωσε τα πρώτα της διαπιστευτήρια κόντρα στην Ελβετία. Η αρχή με ήττα σε ένα νέο ξεκίνημα δεν είναι ποτέ επιθυμητό αποτέλεσμα. Εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε «προπαρασκευαστικό» στάδιο, με τον Μίκαελ Σκίμπε να προσπαθεί να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό σύνολο παικτών. Μια ομάδα που θα είναι κατά βάση «κλειστό γκρουπ» από συγκεκριμένους παίκτες και αναλόγως με τις ανάγκες ή τη φόρμα κάποιων, θα γίνονται προσθαφαιρέσεις. Αυτό είναι το πλάνο και με αυτό θα πορευτεί.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει αποφασίσει ότι για να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει, και δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα τελικά του Euro 2018, θα πρέπει να βασιστεί στο πλάνο Ρεχάγκελ. Σε μία κόμπακτ ομάδα, που θα έχει πολλά ίδια πρόσωπα σε κάθε κλήση και θα γίνονται μόνο προσθαφαιρέσεις, ώστε να δημιουργηθεί χημεία μεταξύ των παικτών.

Για αυτόν τον λόγο ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν όσους περισσότερους παίκτες μπορούν στη διάρκεια των φιλικών και έως την επίσημη έναρξη του UEFA Nations League (Πρωτάθλημα Εθνών). Διοργάνωση που θα αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα διεθνή φιλικά ματς στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων της FIFA και από τον Σεπτέμβριο θα μπει στη ζωή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στην πρώτη ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές του, πριν από το παιχνίδι με την Ελβετία ο Σκίμπε έθεσε σε όλους τον στόχο της Εθνικής Ελλάδος και ξεκαθάρισε το πώς θα πορευτεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Κάνουμε μια νέα αρχή στην Εθνική ομάδα και θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που θα είναι αποτελεσματική και θα μας οδηγήσει στο Euro του 2020. Αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό θα δουλέψουμε, αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Τα γκρουπ θα είναι διαφορετικά φέτος, θα ξεκινήσουμε από χαμηλά και θα έχουμε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Αρα θα πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, για να πάρουμε την πρόκριση στα τελικά».

Με βάση τα τωρινά δεδομένα ο Σκίμπε έχει δίκιο. Καθώς η πρόκριση της Εθνικής στο Euro θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, μία πολύ επίπονη διαδικασία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση του FIFA Ranking των ομάδων της ευρωπαϊκής ζώνης. Αρα είναι απίθανο να μπορέσει να αποφύγει το 3ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Euro (2 Δεκεμβρίου 2018 στο Δουβλίνο). Κάτι που αναδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά παράλληλα εξηγεί την απόφαση του Σκίμπε να «συλλογοποιήσει» την Εθνική, κατά 70-80%. Ενστερνιζόμενος την άποψη ότι η συνοχή και η καλή χημεία του συνόλου θα είναι το κλειδί για την πρόκριση και για την παρουσίαση μίας ομάδας άκρως ανταγωνιστικής και έτοιμη να πάρει νίκες.

Το «κλειστό κλαμπ» που επιθυμεί να σχηματίσει ο Σκίμπε έχει ήδη φανεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά στους μήνες που απομένουν έως την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, πρόκειται να σχηματοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν εντάσεις και αμφισβήτηση, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε αυτή την απόφαση. Διότι αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι όποιες επιλογές παικτών κι αν κάνει, οι αντιρρήσεις και οι διαφωνίας θα συνεχιστούν. Και για αυτό επιλέγει να πορευτεί με τον δικό του τρόπο…

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία, τώρα, η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ικανοποίησε τον Σκίμπε. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη μαχητικότητα και τη διάθεση των παικτών. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μήνυμα που πέρασε στην ομάδα του. «Κάναμε καλό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα, που έχει προκριθεί στο Μουντιάλ», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ματς του ΟΑΚΑ, συγχαίροντας άπαντες για τη διάθεση που έδειξαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ