Η UEFA εργάζεται με την CONMEBOL για κοινό Nations League

Η UEFA εργάζεται με την CONMEBOL για κοινό Nations League

Η UEFA εργάζεται σε μια σειρά από έργα με την CONMEBOL προκειμένου οι δυο συνομοσπονδίες να διοργανώσουν κοινό Nations League.

Η UEFA βρίσκεται σε συνομιλίες με τη CONMEBOL για ένα κοινό Nations League, με ομάδες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, να συμμετέχουν στη διευρυμένη διοργάνωση, όπως δήλωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στο Reuters.

UEFA και CONMEBOL αντιτάχθηκαν σθεναρά στα σχέδια της FIFA για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους δύο να υπογράφουν αυτήν την εβδομάδα ένα εκτεταμένο Μνημόνιο Κατανόησης έως τον Ιούνιο του 2028.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Copa America, Αργεντινή στη «Finalissima», την 1η Ιουνίου του επόμενου έτους στο Λονδίνο.

«Η UEFA εργάζεται σε μια σειρά από έργα με την CONMEBOL, συμπεριλαμβανομένου ενός κοινού Nations League, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», ανέφερε η UEFA στο Reuters.

Σε μια συνέντευξη στην πολωνική εφημερίδα «Meczyki» χθες, ο αντιπρόεδρος της UEFA, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεφ είπε ότι οι 10 ομάδες της Νότιας Αμερικής θα προστεθούν στη διοργάνωση του Nations League από το 2024.

«Από το 2024 η CONMEBOL θα ενταχθεί στο Nations League. Δεν γνωρίζουμε ακόμη με ποια φόρμουλα, με ποια μορφή. Υπογράψαμε ένα μνημόνιο για συνεργασία μεταξύ CONMEBOL και UEFA και από το 2024 αυτές οι ομάδες θα παίζουν στο Nations League», είπε.

Πρόσθεσε ότι έξι ομάδες της CONMEBOL θα ενταχθούν στη League A του Nations League ενώ οι άλλες τέσσερις θα ενταχθούν στη League B.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ