Η Αυστραλία δεν θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ

Η Αυστραλία δεν θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ

Μία ημέρα πριν, όταν η Αυστραλία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες, ο Μπίσοπ, είχε πει ότι η σκέψη για μποϊκοτάζ του κορυφαίου τουρνουά ήταν μεταξύ μιας «σειράς άλλων επιλογών διαθέσιμων στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης του ρωσικού πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια

Μία ημέρα πριν, όταν η Αυστραλία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες, ο Μπίσοπ, είχε πει ότι η σκέψη για μποϊκοτάζ του κορυφαίου τουρνουά ήταν μεταξύ μιας «σειράς άλλων επιλογών διαθέσιμων στην κυβέρνηση». Σήμερα, όμως, ξεκαθάρισε ότι υπήρξε παρεξήγηση σχετικά με τα σχόλιά του.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν σκέφτεται να μποϋκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα. «Όταν ερωτήθηκα χθες, αναφέρθηκα στο γεγονός ότι η Βρετανία, για παράδειγμα, επέλεξε να ανακοινώσει ότι η Βασιλική Οικογένεια δεν θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η Αυστραλία δεν εξετάζει το μποϊκοτάζ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Δευτέρα ότι θα απελάσουν 60 Ρώσους διπλωμάτες, φτάνοντας τους 100, στον μεγαλύτερο αριθμό  από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου». Ο Μπίσοπ, τόνισε ότι η Αυστραλία είχε λάβει «κατάλληλη δράση» με την απομάκρυνση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας (FFA) ξεκαθάρισε χθες, όσον αφορά την ομάδα Socceroos, πως θα είναι στη Ρωσία τον Ιούνιο.

«Όπως συμβαίνει, όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της Αγγλίας, θα λάβουν μέρος σε αυτό το τουρνουά της FIFA και αυτό συνεχίζει να είναι η πρόθεσή μας», ανέφερε σχετική δήλωση της FFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ