Κροατία-Ελλάδα: Κάν’το όπως το 2013

Κροατία-Ελλάδα: Κάν’το όπως το 2013

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή τη βδομάδα την Κροατία για τα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας και το "to10.gr" θυμήθηκε την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας κόντρα στη Ρουμανία, τέσσερα χρόνια πριν.

Η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί ως δεύτερη από τα προκριματικά, στα μπαράζ του Μουντιάλ, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Κροατία σε δύο «τελικούς». Ο νικητής από τις αναμετρήσεις αυτές θα πάει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας, ενώ ο χαμένος θα δει το Μουντιάλ από το σπίτι του.

Με αφορμή το ματς της Πέμπτης κόντρα στους Κροάτες, το «to10.gr» θυμάται τη τελευταία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας σε μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν από τέσσερα χρόνια.

Τότε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κληρωθεί με τη Ρουμανία, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Καραϊσκάκη. Με δύο γκολ του Μήτρογλου (19′ και 66′)  και ένα του Σαλπιγγίδη (14′), η Εθνική μας ομάδα είχε ρίξει τη Ρουμανία στο καναβάτσο και είχε «αγκαλιάσει» τη πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στο δεύτερο ματς εξασφάλισε τη πρόκριση σε ένα από τα ματς που είναι «βούτυρο στο ψωμί» για την ελληνική ομάδα.

Πάλι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Δύο βήματα μακριά από το Μουντιάλ. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αντίπαλος και η έδρα του πρώτου ματς. Ο στόχος είναι ο ίδιος με τότε. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά από τοτε να έχουν φύγει πολλοί από τότε, όμως τελικά η κατάληξη είναι η ίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ