Χρήστος Κουρφαλίδης: Ποιός είναι ο 19χρονος που κάλεσε ο Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική (vids)

Χρήστος Κουρφαλίδης: Ποιός είναι ο 19χρονος που κάλεσε ο Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική (vids)

Ο Χρήστος Κουρφαλίδης κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος από τον Γκουστάβο Πογέτ και to10 βάζει στο μικροσκόπιο την καριέρα του κεντρικού μέσου της Κάλιαρι.

Οι πρώτες κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνική Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ περιελάμβαναν και μια… έκπληξη. Ο λόγος για τον 19χρονο κεντρικό μέσο της Κάλιαρι Χρήστο Κουρφαλίδη, ο οποίος είδε για πρώτη φορά το όνομά του στις επιλογές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ποιός είναι όμως ο νεαρός ταλαντούχος, ο οποίος θα φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο; Ο Χρήστος Κουρφαλίδης πήρε μεταγραφή στο ιταλικό κλαμπ το 2018. Ξεκίνησε την καριέρα από τον Μοκεδονικό Λητή, ξεχώρισε με την φανέλα της μεικτής Νέων της ΕΠΣΜ που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και εκείνη της Εθνικής Κ17. Την φετινή αγωνιστική περίοδο έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας.

Μέχρι στιγμής μετρά τέσσερις συμμετοχές πλάι στον Μπάμπη Λυκογιάννη. Δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Συνολικά μέχρι στιγμής με την φανέλα του ιταλικού συλλόγου έχει καταγράψει 41 συμμετοχές και 2 γκολ στην ομάδα Νέων.

Η φυσική του θέση είναι το «8», με τα χαρακτηριστικά του να παραπαίμπουν σε ένα box to box κεντρικό χαφ. Ο νεαρός Έλληνας άσος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις την φετινή σεζόν, ενώ πρόσφατα στην Ιταλιά έγινε… χαμός με την γκολάρα που πέτυχε κόντρα στην Σαμπντόρια, όταν διέσχισε το μίσο γήπεδο τελειώνοντας υποδειγματικά την φάση.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, έμαθε για αυτόν, συνέλεξε τις πληροφορίες που ήθελε και τον συμπεριέλαβε στις επιλογές της γαλανόλευκης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ