Πρώτη για την εθνική του Πογέτ – Τι γίνεται με Μασούρα και Βρουσάι

Πρώτη για την εθνική του Πογέτ – Τι γίνεται με Μασούρα και Βρουσάι

Πρώτη συγκέντρωση για την εθνική, στη νέα εποχή με τον Γκουστάβο Πογέτ στην άκρη του πάγκου. Ποια τα δεδομένα με τους Μασούρα-Βρουσάι.

Εποχή Γκουστάβο Πογέτ από σήμερα για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Και η πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τα δύο φιλικά παιχνίδια με τη Ρουμανία (25/2) και το Μαυροβούνιο (28/3) που θα αποτελέσουν το εισαγωγικό σημείωμα για τις Nations League υποχρεώσεις του Ιούνη.

Ήταν 14 Νοέμβρη όταν η εντός έδρας ισοπαλία με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ (1-1), έδωσε στους περισσότερους να καταλάβουν ότι ο Τζον Φαν Σιπ, κόντρα στα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να παραμένει στη θέση του, ετοιμάζεται να γίνει και εκείνος χάντρα στο… κομπολόι του εθνικού μας πάγκου. Ο Ολλανδός είναι εδώ και μήνες πλέον παρελθόν. Από σήμερα ξεκινά μια άλλη ιστορία. Αυτή που φέρει την υπογραφή του 55χρονου Πογιέτ από την Ουρουγουάη. Ενός προπονητή που το ελληνικό κοινό γνώρισε μέσα από την θητεία του στην ΑΕΚ (2015-16). Και λέμε προπονητή, διότι ο ποδοσφαιριστής Πογιέτ της Τσέλσι και της Τότεναμ μάλλον δεν χρειάζονταν ποτέ ιδιαίτερες συστάσεις.

Με θέα στον Ιούνη

Αν θα μπορέσει να γίνει εκείνος που θα βγάλει την εθνική μας ομάδα από αυτό το τούνελ που κρατά οκτώ ολόκληρα χρόνια (από την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία); Θα φανεί στη σκηνή. Η ουσία είναι πως πρόκειται για κάποιον που έχει μια εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό του προσφέρει μια συμπαθητική αφετηρία. Παρά ταύτα η πρώτη εξεταστική είναι κοντά. Τον Ιούνη όταν και μας περιμένουν τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια για το Nations League στο διάστημα 2-12/6. Αν θα προλάβει ως τότε να δείξει κάποια πράγματα; Τα φιλικά που έρχονται τις επόμενες ημέρες γίνονται για αυτόν τον σκοπό

Επιλογές

Συνολικά ο Πογίετ έχει καλέσει 26 ποδοσφαιριστές σε αυτό το πρώτο του προσκλητήριο και την απογευματινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά. Πρόκειται για τους: Οδυσσέας Βλαχοδήμο, Αλέξανδρος Πασχαλάκη, Γιώργος Αθανασιάδη (τερματοφύλακες), Γιώργο Τζαβέλλα, Παντελή Χατζηδιάκο, Κωνσταντίνος Μαυροπάνο, Κώστας Τσιμίκα, Δημήτρης Γούτα, Γιώργος Κυριακόπουλο, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα (αμυντικοί), Μανώλη Σιώπη, Μάριο Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκη, Χρήστος Κουρφαλίδη, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, Δημήτρης Λημνιό, Πέτρο Μάνταλο, Γιώργο Μασούρα, Τάσο Μπακασέτα, Δημήτρης Πέλκα (μέσοι) Τάσο Δουβίκα, Γιώργο Γιακουμάκη, Ευθύμη Κουλούρη, Βαγγέλης Παυλίδη (επίθετικοι).

Και απόντες

Ο 26ος της παρέας ο Κώστας Σταφυλίδης τραυματίστηκε και ήδη τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ. Θα υπάρξουν όμως και άλλες απώλειες όπως φαίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μάριος Βρουσάι και  Γιώργος Μασούρας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον covid και το ζήτημα είναι το πότε θα βγάλουν αρνητικό τεστ. Με το πρώτο ματς να διεξάγεται την Παρασκευή (25/3) και την ομάδα να αναχωρεί την Πέμπτη, οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ο Ουρουγουανός τεχνικός θα υπολογίζει τους δυο «ερυθρόλευκους» για το δεύτερο φιλικό με το Μαυροβούνιο (28/3).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ