Σουηδία – Ιταλία : Όταν το σκανδιναβικό μπλοκ απέκλεισε την Ιταλία

Σουηδία – Ιταλία : Όταν το σκανδιναβικό μπλοκ απέκλεισε την Ιταλία

Σουηδία κι Ιταλία διεκδικούν μια θέση στο Μουντιάλ 2018 που θα γίνει στη Ρωσία, όμως οι «ατζούρι» έχουν πικρές αναμνήσεις από τους Σκανδιναβούς λόγω του Euro 2004.

Σουηδία κι Ιταλία θα κοντραριστούν για μία θέση στα γήπεδα της Ρωσίας και στο Μουντιάλ 2018, 13 χρόνια πριν όμως κοντραρίστηκαν στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του Euro 2004. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» αποκλείστηκε, τότε, μ’ έναν τουλάχιστον αμφιλεγόμενο τρόπο.

Αμφότερες βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο, στον τρίτο, μαζί με τη Βουλγαρία και τη Δανία. Στην πρώτη αγωνιστική, οι Σουηδοί επικράτησαν με 5-0 της ομάδας του Πλάμεν Μάρκοφ κι οι Ιταλοί έφεραν «λευκή» ισοπαλία με τους νικητές της διοργάνωσης το 1992.

Στη δεύτερη αγωνιστική, το γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 85ο λεπτό έφερε το ματς κόντρα στην Ιταλία στα ίσα (1-1) και πλέον η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι ήθελε νίκη κόντρα στη Βουλγαρία και ήττα των Δανών από τη Σουηδία, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν επικρατήσει των Βαλκάνιων με 2-0.

Οι Ιταλοί έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Βουλγαρία και νίκησαν με 2-1 αλλά το σκανδιναβικό ντέρμπι ήρθε «Χ» (2-2) κι έτσι οι «ατζούρι» έπεσαν «θύματα» της… συμμαχίας Σουηδίας – Δανίας και αποκλείσθηκαν από τη διοργάνωση, αφήνοντας αιχμές για τη διαφάνεια αυτού του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ