Ελλάδα U21 – Πορτογαλία U21 0-4: Βαριά ήττα και «αντίο» πρώτη θέση για τις Ελπίδες

Ελλάδα U21 – Πορτογαλία U21 0-4: Βαριά ήττα και «αντίο» πρώτη θέση για τις Ελπίδες

Η Εθνική Ελπίδων παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο ντέρμπι κορυφής των προκριματικών του Euro 2023, ηττήθηκε με 0-4 από την Πορτογαλία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης κατά πάσα πιθανότητα μέσω των μπαράζ.

Ως πρωτοπόρος του τέταρτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2023 υποδέχτηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την Πορτογαλία η Εθνική Ελπίδων, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τη θέση της. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, ηττήθηκε με το βαρύ 0-4 από τους Ίβηρες οι οποίοι πέρασαν πλέον στην κορυφή με +2 και ένα ματς λιγότερο.

Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες της Εθνικής για πρώτη θέση πλέον, αφού της απομένουν δύο ματς για το φινάλε στον όμιλο, εκ των οποίων το ένα είναι μέσα στην Πορτογαλία. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τερματίσει δεύτερο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και θα διεκδικήσει την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης μέσω μπαράζ.

Υπενθυμίζουμε πως οι πρώτοι από κάθε όμιλο περνούν απευθείας, όπως και ο καλύτερος δεύτερος ενώ οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα διαμορφώσουν 4 ζευγάρια, με τους νικητές να συμπληρώνουν τους 16 του τουρνουά που συνδιοργανώνουν οι Ρουμανία και Γεωργία.

Τα πάντα στο ματς κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου οι Πορτογάλοι πέτυχαν τρία γκολ. Στο 12′ ο Τζολάκης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Πενέτρα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Καρβάλιο με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Ο Βιέιρα με πέναλτι στο 32′ έκανε το 0-2 και στο 45′ ήρθε και το 0-3 με πλασέ του Σίλβα. Μάλιστα οι Πορτογάλοι είχαν και δοκάρι στο 18′ με τον Ράμος ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα ήταν στο 38ο λεπτό όταν ο Μπιάι με σπουδαία επέμβαση νίκησε τον Ιωαννίδη σε κοντινή κεφαλιά.

Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν κι ακόμη ένα γκολ. Στο 82′ συγκεκριμένα, ο Αραούζο με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 0-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Διαμαντής (83′ Αντζουλάς), Γιάννης Χριστόπουλος, Μιχελής, Λιάσος (46′ Ευθύμης Χριστόπουλος), Κανελλόπουλος (46′ Αθανασακόπουλος), Τσιγγάρας, Σουρλής (83′ Κουτσουπιάς), Ζαγαρίτης, Τζόλης, Ιωαννίδης (73′ Σαρδέλης).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρούι Ζόρζε): Μπιάι, Κουαρέσμα, Πενέτρα, Ζοάο Μάριο (Τιάγκο Αραούζο), Ταβάρες (79′ Αλμέιντα), Τιάγκο Ντάντας, Μπερνάρντο, Καρβάλιο (73′ Φόλια), Φάμπιο Βιέιρα (60′ Αφόνσο Σόουζα), Ράμος (60′ Ενρίκε Αραούζο), Φάμπιο Σίλβα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Πορτογαλία 19 (7 ματς)
2. Ελλάδα 17 (8 ματς)
3. Ισλανδία 9 (7 ματς)
4. Λευκορωσία 9 (7 ματς)
5. Κύπρος 8 (7 ματς)
6. Λιχτενστάιν 0 (8 ματς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ