Μπέντο: «Η Πορτογαλία έχει πολλή ποιότητα, πρέπει να προσέξουμε»

Μπέντο: «Η Πορτογαλία έχει πολλή ποιότητα, πρέπει να προσέξουμε»

Ο τεχνικός της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο, μίλησε για την Πορτογαλία, η οποία είναι αντίπαλος της ομάδας του στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο, είπε ότι η Πορτογαλία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ομάδα ενός παίκτη και το να σταματήσουν οι παίκτες του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντά τους όταν συναντηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μπέντο, γνωρίζει τα πάντα για τις ιδιότητες του 37χρονου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας προπονητής της Πορτογαλίας από το 2010 έως το 2014. Εκτός από τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης, η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει την Γκάνα και την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ του Κατάρ.

«Η ανησυχία μας αυτήν την στιγμή, δεν μπορεί να είναι για έναν παίκτη», είπε ο Μπέντο. «Δεν έχει σημασία ποιός είναι ο παίκτης. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Αλλά χρειάζεται να λάβουμε υπόψη όλη την ομάδα της Πορτογαλίας και όχι μόνο έναν παίκτη. Η Πορτογαλία έχει πολλούς παίκτες με πάρα πολλή ποιότητα σε πολλές, πολλές πτυχές, που παίζουν στα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης».

Ο Ρονάλντο, θα κάνει την πέμπτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι Νοτιοκορεάτες θα εμφανιστούν στους τελικούς για 10η συνεχόμενη διοργάνωση.

Η ομάδα του Μπέντο προκρίθηκε άνετα από τον Α Όμιλο των προκριματικών της Ασίας, αλλά τερμάτισε δεύτερη πίσω από το Ιράν μετά από μια ήττα-έκπληξη με 1-0 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τελευταίο γύρο των προκριματικών.

«Υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές που κατά τη γνώμη μου, μας επέτρεψαν να ωριμάσουμε ως ομάδα», είπε ο Μπέντο για τα προκριματικά και συνέχισε:

«Ταυτόχρονα, (εκείνες οι στιγμές) μας επέτρεψαν ως τεχνικό επιτελείο να ωριμάσουμε και εμείς και να αναπτύξουμε τις ιδέες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το πιο σημαντικό για εμένα, ήταν ότι εκείνες τις στιγμές, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας και στον τρόπο παιχνιδιού μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ