Η UEFA εξετάζει πρόκριση στα τελικά μέσω του Nations League για το Euro 2028

Η UEFA εξετάζει πρόκριση στα τελικά μέσω του Nations League για το Euro 2028

Η UEFA σκέφτεται το ενδεχόμενο να προκριθεί μέρος των Εθνικών ομάδων στα τελικά του Euro 2028 μέσω του Nations League.

Το σύστημα προκριματικών των Εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028 μπορεί να αλλάξει.

Το ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μαρκ Μπούλινγχαμ, γράφει η αγγλική εφημερίδα Times, συνδέοντας αυτή την πιθανότητα με το γεγονός ότι το τουρνουά θα μπορούσε να επεκταθεί σε 32 ομάδες, ξεκινώντας από τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία ή η Τουρκία.

Ο Μπούλινγχαμ, που συμμετέχει σε μια ομάδα εργασίας της UEFA η οποία εξετάζει το θέμα, είπε: «Εάν ληφθεί η απόφαση να αυξηθούν σε 32 ομάδες, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει το φορμάτ. Υπάρχουν πολλές επιλογές υπό θεώρηση. Υπάρχουν κυριολεκτικά επτά διαφορετικά μοντέλα που ερευνώνται».

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκριθεί μέρος των Εθνικών ομάδων μέσω των αποτελεσμάτων τους στο UEFA Nations League.

Ξεκινώντας από τη διοργάνωση του 2016, που διεξήχθη στη Γαλλία, το τουρνουά αυξήθηκε σε 24 ομάδες, έναντι 16 των προηγούμενων εκδόσεων. Έτσι θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη Γερμανία το 2024, ενώ ύστερα θα μπορούσε να αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση της ανταγωνισμού.

Αυτή η υπόθεση είχε ήδη συζητηθεί τους τελευταίους μήνες. Ακόμη κι αν θα συμμετάσχουν περισσότερες χώρες, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κίνηση θα οδηγήσει σε περισσότερα παιχνίδια που θα παιχτούν στη διοργάνωση.

Μεταξύ των πιθανοτήτων, μάλιστα, μελετάται τόσο η αύξηση των αγώνων αλλά κι ένα διαφορετικό σχήμα, κάτι που δεν συνεπάγεται απαραίτητα περισσότερες προκλήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ