Μπέλινγχαμ: «Στο Εuro ήμασταν όλοι Άγγλοι, μετά το χαμένο πέναλτι ήμασταν μαύροι»

Μπέλινγχαμ: «Στο Εuro ήμασταν όλοι Άγγλοι, μετά το χαμένο πέναλτι ήμασταν μαύροι»

Συγκλονίζει ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, που περιγράφει τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται στα social media.

Ενας χρόνος πέρασε από το Euro, με τους παίκτες της Αγγλίας να μην μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους τα όσα συνέβησαν.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ μίλησε για τον χαμένο τελικό με την Ιταλία, εστιάζοντας στις εμετικές και ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος και οι μαύροι παίκτες των «τριών λιονταριών».

Ο νεαρός άσος της Ντόρτμουντ βγήκε μπροστά, μιλώντας ανοιχτά για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στο ποδόσφαιρο.

«Κοιτάς την πορεία μας μέχρι τον τελικό και νιώθεις ότι όλη η χώρα έχει ενωθεί. Και μετά από τη στιγμή που χάνει ο άλλος το πέναλτι, σταματά να είναι Άγγλος και γίνεται μαύρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέλινγχαμ για να συνεχίσει:

Ο καθένας μπορεί να χάσει ένα πέναλτι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λάθος στη δουλειά του. Αλλά το να κρίνονται με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να μην συμβαίνει ποτέ. Είναι άνθρωποι».

Για την αντίδραση της Ντόρτμουντ: «Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μετά από έναν αγώνα θα λάβω κι ένα ρατσιστικό μήνυμα στο inbox μου στο Instagram. Δεν υπάρχει ούτε μία δουλειά για την οποία αξίζει κάποιος να τον κρίνουν ρατσιστικά.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που μου συνέβη να δεχθώ μια μεγάλη μερίδα τέτοιων μηνυμάτων. Ο σύλλογός μου έβαλε αμέσως κάποιον να μου στείλει μήνυμα και να δει αν είμαι καλά, το εκτίμησα πολύ. Είχα συμπαίκτες και μέλη της οικογένειάς μου που με στήριξαν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ