Finalissima: Αργεντινή και Ιταλία για τον τίτλο του… υπερπρωταθλητή κόσμου

Finalissima: Αργεντινή και Ιταλία για τον τίτλο του… υπερπρωταθλητή κόσμου

Ιταλία και Αργεντινή συγκρούονται απόψε στο Γουέμπλεϊ ( 21:45), με στόχο τον άτυπο τίτλο της υπερ-πρωταθλήτριας κόσμου.

Finalissima! Ο υπερτελικός για τον υπερπρωταθλητή κόσμου! Η κάτοχος του Euro Ιταλία απέναντι στην πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής Αργεντινή.

Ο μεγάλος τελικός των πρωταθλητών Ευρώπης και Νότιας Αμερικής φιλοξενείται το βράδυ της Τετάρτης (1/6, 21.45) στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Πρόκειται μόλις για την τρίτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου που επιχειρείται μια τέτοια αναμέτρηση. Η πρώτη έγινε το 1985 και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία επικράτησε 2-0 της κατόχου του Copa America Ουρουγουάης, ενώ η δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε το 1993 με την Αργεντινή να κερδίζει 5-4 στα πέναλτι (1-1 το σκορ του αγώνα) τη Δανία.

Η Ιταλία θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από ένα ακόμη Μουντιάλ και να αρχίσει μια νέα εποχή. «Γράψαμε ιστορία σε αυτό το γήπεδο, οπότε δώσαμε μεγάλη συγκίνηση σε όλους τους Ιταλούς», τόνισε ο Λορέντζο Ινσίνιε στους δημοσιογράφους. «Θα είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς, προκειμένου να ξεκινήσουμε από την αρχή και να φέρουμε την Ιταλία πίσω εκεί που της αξίζει να είναι. Κι εκεί που ήμασταν πάντα». «Η Αργεντινή είναι μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο», τόνισε απ’ την πλευρά του ο αμυντικός της Γιουβέντους και των Ατζούρι Λεονάρντο Μπονούτσι.

Μια αναμέτρσηση η οποία θα είναι και η τελευταία του Τζιόρτζιο Κιελίνι με το εθνόσημο με τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό να κλείνει στα 37 του ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέφερε απ’ την πλευρά του πως «…έρχεται ένας αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν κερδίσει έξι τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ τους, σε ένα από τα κλασικά παιχνίδια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Ο Μαντσίνι, θα έχει ελάχιστες απουσίες (Ιμόμπιλε, Κιέζα, Μπεράρντι), αλλά διαθέσιμο τον Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος αποθεραπεύθηκε από την ρήξη αχίλλειου τένοντα, που του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό του Euro.

Να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική της φόρμα θέλει η Αργεντινή 

Η αναζήτηση ενός τροπαίου έγινε ψύχωση τα τελευταία χρόνια για την Αργεντινή, αλλά το περασμένο καλοκαίρι… ξεδίψασε έπειτα από 28 χρόνια, κατακτώντας το Copa America. Μάλιστα, το έκανε με τον δύσκολο αλλά μάλλον και με τον πιο… γλυκό τρόπο για τους Αργεντινούς, καθώς επικράτησε 1-0 της «αιώνιας» αντιπάλου Βραζιλίας στο «Μαρακανά» του Ρίο.

Στα προκριματικά του Μουντιάλ, ιδίως μόλις βρήκε ρυθμό, εντυπωσίασε και τερμάτισε αήττητη, έξι βαθμούς πίσω από την πρώτη Βραζιλία, αλλά και έντεκα μπροστά από την τρίτη Ουρουγουάη. Εξασφάλισε με άνεση την παρουσία της στα τελικά του Μουντιάλ και μάλιστα θα παραταχθεί με προσδοκίες στο Κατάρ.

Όσον αφορά τις απουσίες εκτός έμεινε ο κεντρικός αμυντικός Κουάρτα Μαρτίνες, ο συνήθως βασικός Λεάνδρο Παρέδες και ο Ρομπέρτο Περέιρα.

Τα δύο νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι ο Νεχουέν Πέρες της Ουντινέζε και ο Μάρκος Σένεσι της Φέγενορντ, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική σεζόν με τις ομάδες τους.

Η Αργεντινή δεν έχει αναμετρηθεί με εθνική ομάδα ευρωπαϊκής χώρας για περισσότερα από δυόμισι χρόνια (τελευταίο ματς το 2-2 με τη Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2019), ενώ εξακολουθεί να διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί 31 αγώνων χωρίς ήττα (21 νίκες, 10 ισοπαλίες), κυνηγώντας το εντυπωσιακό αήττητο ρεκόρ των 37 αγώνων της Ιταλίας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (Λοκατέλι), Μπερναρντέσκι, Μπελότι, Ινσίνιε.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Μαρτίνες, Λουσέρο, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκεζ, Λο Σέλσο, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ