«Σκέφτεται να χωρίσει στα… δύο το Μουντιάλ η FIFA» (pic)

«Σκέφτεται να χωρίσει στα… δύο το Μουντιάλ η FIFA» (pic)

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ, η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να χωρίσει τα επόμενα Μουντιάλ σε δύο ταυτόχρονα τουρνουά.

Η FIFA έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να αυξήσει τις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσπαθώντας έτσι να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες χώρες να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και να βρεθούν στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, που έχει πλέον αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο, αναφέρθηκε στις σκέψεις τις Ομοσπονδίας για τη δομή που θα έχουν τα τουρνουά, με την πρώτη σκέψη να είναι η δημιουργία 16 ομίλων των τριών ομάδων, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να υπάρξουν 12 όμιλοι των τεσσάρων όπου θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι 8 καλύτεροι τρίτοι στους «32».

Ωστόσο, η τελευταία ιδέα είναι και αυτή που αναμένεται να προκαλέσει και τις περισσότερες αντιδράσεις, αφού έχει ως βάση της ουσιαστικά τη διχοτόμηση της διοργάνωσης σε δύο τουρνουά που θα διεξάγονται την ίδια περίοδο.

Δηλαδή οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ταμπλό όπου το κάθε ταμπλό θα περιλαμβάνει 24 ομάδες που θα σχηματίσουν έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων (σε στυλ EURO) και οι δύο κορυφαίες χώρες θα αναμετρηθούν στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ