Κούμαν: «Θα είμαι διαφορετικός από τον Φαν Γκάαλ»

Κούμαν: «Θα είμαι διαφορετικός από τον Φαν Γκάαλ»

Στον διαφορετικό τρόπο που θα προπονήσει την εθνική ομάδα της Ολλανδίας σε σχέση με τον προκάτοχό του, Λουίς Φαν Χάαλ, στάθηκε ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, διάδοχος του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας από την 1η Ιανουαρίου, εξήγησε σήμερα (23/1) σε συνέντευξη Τύπου ότι θα είναι ένας «πολύ διαφορετικός» προπονητής από τον προκάτοχό του από άποψη τακτικής.

«Η ιδέα είναι να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα, με τέσσερις αμυντικούς και όχι πλέον πέντε όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ», εξήγησε ο 59χρονος προπονητής που θα δουλέψει «με τις δικές του ιδέες και εμπειρίες».

Διαβάστε επίσης: Τα «γκάζια» του Μίτσελ, η ανασύνταξη, οι τραυματίες και ο Ραμόν

Ο Κούμαν που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το Μουντιάλ 2026 σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό, δεν θεώρησε «αναγκαίο» να έχει μια συζήτηση με τον Φαν Χάαλ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Έμεινε αήττητος στα είκοσι ματς στη θέση του. Θα ήταν υπέροχο να το κάνω κι εγώ αλλά θέλω να το κάνω διαφορετικά», πρόσθεσε ο νέος προπονητής. «Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, υπήρξαν πολλές φορές που είπα στον εαυτό μου: Αυτό πρέπει να αλλάξει!».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία έληξε στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φαν Χάαλ δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι σε κανονική διάρκεια ή παράταση, καθώς η Ολλανδία αποκλείστηκε μόνο μετά από τη διαδικασία πέναλτι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εναντίον της Αργεντινής.

Επομένως, η πρόκληση είναι τρομακτική για τον Κούμαν, ο οποίος κάνει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της «Οράνιε», με στόχο να κερδίσει το έπαθλο του «Nations League» (οι Ολλανδοί έχουν προκριθεί στο Final-4 με Ισπανία, Ιταλία και Κροατία) ή μια μεγάλη διοργάνωση», το Euro-2024 στη Γερμανία ή το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026.

Είχε ήδη εργαστεί ως ομοσπονδιακός προπονητής μεταξύ 2018 και 2020, φτάνοντας στον τελικό του Nations League και εξασφαλίζοντας πρόκριση για το Euro 2020. Ωστόσο, δεν είχε οδηγήσει την Ολλανδία κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης, προτιμώντας να ενταχθεί στη Μπαρτσελόνα.

Η Γαλλία θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Ολλανδίας στα προκριματικά του Euro 2024, στις 24 Μαρτίου στο Παρίσι.

«Αναγκαστικά παρακολούθησα τους αγώνες της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ιδιαίτερο μάτι. Με την πεποίθηση ότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με άμυνα τεσσάρων ατόμων», εξήγησε ο Κούμαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ