Κροατία – Ελλάδα: Στατιστικά και ρεκόρ

Κροατία – Ελλάδα: Στατιστικά και ρεκόρ

Δείτε τα ρεκόρ που έσπασαν μετά την ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 4-1 από την αντίστοιχη της Κροατίας σε ένα ματς στο οποίο η Ελλάδα έσπασε ορισμένα αρνητικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έφτασε τις 77 συμμετοχές στην Εθνική και μοιράζεται την 13η θέση στη λίστα όλων των εποχών με τους Στέλιο Γιαννακόπουλο και Τάσο Μητρόπουλο.

Ο Ορέστης Καρνέζης έγινε ο 50ος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής που υποπίπτει σε πέναλτι. Από αυτό προήλθε το 1-0 της Κροατίας από τον Λούκα Μόντριτς.

Το γκολ του Κροάτη σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το 50ο γκολ από πέναλτι που δέχεται η Εθνική μας. Ο Μόντριτς είναι ο 45ος παίκτης που σκοράρει με πέναλτι σε βάρος της Ελλάδας.

Τελευταία φορά που η Ελλάδα έχανε ήδη 2-0 στο 20′ ήταν στις 12 Ιουνίου 2012, όταν η Τσεχία είχε προηγηθεί 2-0 στο 6′ στο Βρότσλαβ για το Euro 2012.

Τρία γκολ στο πρώτο μέρος είχε να δεχτεί η Εθνική μας από τις 16 Αυγούστου 2006, όταν έχασε 4-0 σε φιλικό από την Αγγλία στο Όλντ Τράφορντ. Σε επίσημο ματς έχει να συμβεί από το ντεμπούτο του Ρεχάγκελ, 05.09.2001 Φινλανδία – Ελλάδα 5-1.

Ύστερα από 30 χρόνια δέχεται η Εθνική τρία γκολ στα 33 πρώτα λεπτά ενός παιχνιδιού. Στις 14 Οκτωβρίου 1987, έχανε από την Ουγγαρία στο «Φέρεντς Πούσκας» 3-0 (ήταν και τελικό σκορ) στο 15′. Οι σκόρερ ήταν οι Ντέταρι, Μπόγκναρ και Μπόντα.

Η προηγούμενη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δεχτεί 4 γκολ σε έναν αγώνα ήταν στις 22 Ιουνίου 2012, 4-2 από τη Γερμανία στο Γκντανσκ για τα προημιτελικά του Euro 2012.

Στο χθεσινό του «Μάξιμιρ» η Ελλάδα πρόλαβε να δεχτεί 4 γκολ, που είναι τα 2/3 των τερμάτων που δέχτηκε σε όλα τα ματς του ομίλου της προκριματικής φάσης (6)!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ