Έχει η Εθνική καλύτερους μέσους από τον Φορτούνη;

Έχει η Εθνική καλύτερους μέσους από τον Φορτούνη;

Ο 30χρονος μέσος ήταν ένας από τους κορυφαίους Ελληνες της Super League και σίγουρα ο καλύτερος στη θέση του.

Αν κάνεις ένα γκάλοπ μεταξύ των φιλάθλων για τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ο Κώστας Φορτούνης θα ήταν σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα, ασχέτως συλλογικής προτίμησης.

Ο 30χρονος μέσος μαζί με τον Χουάνγκ και τον Μπακαμπού ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού και κατά γενική ομολογία ένας από τους κορυφαίους Ελληνες της Super League και σίγουρα ο καλύτερος στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο σενάριο για Πινέδα και Μπαρτσελόνα!

Ωστόσο για τον Γουστάβο Πογέτ, η απόδοση του στη Super League δεν ήταν αρκετή για να του ανοίξει την πόρτα της Εθνικής, για τους δύο επερχόμενους αγώνες τον Ιούνιο για τα προκριματικά του Euro με Ιρλανδία και Γαλλία και επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στις πρώτες κλήσεις.

Μία απόφαση που ξάφνιασε πολλούς και ήδη συζητιέται δεόντως, δημιουργώντας διάφορα σενάρια, για την προέλευση και το σκοπό της μη επιλογής του. Και μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά οι εμφανίσεις του Φορτούνη στα play off του πρωταθλήματος σίγουρα δεν δικαιώνουν την απόφαση του Πογέτ.

Ο Φορτούνης ήταν πρώτος στις ασίστ και μοναδικός Ελληνας μέσα στην πεντάδα, πρώτος στις πάσες με 84 και πάλι μοναδικός Έλληνας στην πεντάδα, καθώς και τρίτος στις προσπάθειες και για μία ακόμη φορά, μοναδικός Έλληνας στους πέντε καλύτερους.

Πέρα από τη διαφορά που είχε με τους υπόλοιπους, οι αριθμοί αυτοί φανερώνουν ότι ο Κώστας Φορτούνης παρέμεινε σε υψηλές πτήσεις μέχρι και τη λήξη της Super League, δείχνοντας ότι είναι ακόμα φορμαρισμένος, παρά την κούραση μίας γεμάτης χρονιάς.

Την ίδια ώρα ο Πογέτ επέλεξε αντί του Φορτούνη να καλέσει τον Δημήτρη Πέλκα που σίγουρα δεν έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του, στη Χάλ της Championship όπου δόθηκε δανεικός τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Φενέρμπαχτσέ.

Ακόμα και η σύγκριση μεταξύ των δύο παικτών, γέρνει τη ζυγαριά υπέρ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη χρονιά με 28 παιχνίδια και τέσσερα γκολ, έναντι 26 εμφανίσεων δύο γκολ και μίας ασίστ του Πέλκα, όταν ο «ερυθρόλευκος» ποδοσφαιριστής είχε τρεις μόνο στα play off.

Εννοείται ότι σε μία ομάδα, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και ειδικά στην Εθνική είναι ο υπεύθυνος για τις κλήσεις, αναλαμβάνοντας μάλιστα και την ευθύνη για τις επιλογές του.

Όταν, όμως, μία απόφαση παραβιάζει εξόφθαλμα την κοινή λογική, τότε δικαιολογημένα γίνεται αντικείμενο κριτικής.

Επειδή είναι άσχημο η Εθνική ομάδα να συνεχίζει την προσπάθεια της στο Euro με γκρίνια και σκιές, μπαίνοντας μάλιστα στα πιο δύσκολα παιχνίδια, καλό θα ήταν την επόμενη Τρίτη, στη συνάντηση που θα έχει ο Πογέτ με τους εκπροσώπους του Τύπου, να ξεκαθαρίσει το σκεπτικό της απόφασης του. Γιατί η Εθνική ομάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά υπόθεση όλων!

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ