Οι συμπαίκτες που θα συναντήσουν οι Τσιμίκας, Γιαννούλης και Μπάλντοκ, στα προκριματικά του Euro 2024

Οι συμπαίκτες που θα συναντήσουν οι Τσιμίκας, Γιαννούλης και Μπάλντοκ, στα προκριματικά του Euro 2024

Τσιμίκας, Μπάλντοκ και Γιαννούλης θα αντιμετωπίσουν τρεις συμπαίκτες τους, στα προκριματικά του Euro 2024, απέναντι στην Ιρλανδία (16/6).

Η ΕΠΟ παρουσίασε το προφίλ της αντίπαλου της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2024, Ιρλανδίας. Η ομάδα του Στίβεν Κέλι έχει δώσει ένα ματς μέχρι στιγμής, όπου ηττήθηκε στην έδρα της από τη Γαλλία.

Η αντίπαλος της Εθνικής μας έχει στις τάξεις αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στα γήπεδα της Αγγλίας. Μάλιστα οι Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης και Τζορτζ Μπάλντοκ, θα αντιμετωπίσουν συμπαίκτες τους.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός

Πρόκειται για τους Κουίβιν Κέλεχερ (Λίβερπουλ), Άνταμ Ίντα (Νόριτς) και Τζον Ίγκαν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ: «Η ημέρα της εξαιρετικά κρίσιμης για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024 αναμέτρησης της Εθνικής μας Ομάδας με την Ιρλανδία πλησιάζει (Παρασκευή 16 Ιουνίου, 21:45) και κάποιοι εκ των διεθνών μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με συμπαίκτες στις ομάδες που αγωνίζονται.

Οι Τζoρτζ Μπάλντοκ, Δημήτρης Γιαννούλης, και Κώστας Τσιμίκας καλούνται να αντιμετωπίσουν τους συμπαίκτες τους στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Τζoν Ίγκαν, Άνταμ Άιντα και Καοϊμιν Κέλεχερ αντίστοιχα. Η αντίπαλος της Ελλάδας, βέβαια, δεν είναι μια οποιαδήποτε Εθνική, είναι μια ομάδα με πολύ βρετανικό υλικό και συνολικά έξι παίκτες στη σύνθεσή της από την Premier League.

Στα ζευγάρια των συμπαικτών που θα βρεθούν αντίπαλοι, ο Δημήτρης Γιαννούλης και o Άνταμ Ίντα αγωνίζονται με τη φανέλα της Νόριτς στο πρωτάθλημα της Championship, όπου φέτος ολοκλήρωσαν την χρονιά στην 13η θέση της βαθμολογίας. Κώστας Τσιμίκας και Καοϊμιν Κέλεχερ θα βρεθούν αντιμέτωποι στην OPAP Arena, όμως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκονται σε κοινό συλλογικό στρατόπεδο, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην 5η θέση της Premier League με τη Λίβερπουλ.

Τελευταίο ζευγάρι συμπαικτών που θα βρεθούν αντίπαλοι στο Ελλάδα-Iρλανδία για τα European Qualifiers, είναι οι Τζορτζ Μπάλντοκ και Τζον Ίγκαν, οι οποίοι φέτος πανηγύρισαν την άνοδο στην Premier League καταλαμβάνωντας την δεύτερη θέση στην Championship με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας, Στίβεν Κέλι, επέλεξε συνολικά 25 ποδοσφαιριστές για τα ματς των προκριματικών με Ελλάδα και Γιβραλτάρ (19 Ιουνίου, 21:45). Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται και έξι παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν φέτος στην Premier League. Πρόκειται για τους: Γκέιβιν Μπαζούνου (Σαουθάμπτον), Κάομιν Κέλεχερ (Λίβερπουλ), Μαρκ Τρέιβερς (Μπόρνμουθ), Νέιθαν Κόλινς (Γουλβς), Γουίλ Σμόλμπον (Σαουθάμπτον, αγωνίστηκε δανεικός στην Στόούκ Σίτι), Έβαν Φέργκιουσον (Μπράιτον).

Ο Μάικλ Ομπαφέμι (Μπέρνλι ως δανεικός από την Σουόνσι) και ο Τζος Κάλεν (Μπέρνλι) και ο Τζον Ίγκαν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) κέρδισαν φέτος την άνοδο με τις ομάδες τους στην Premier League καθώς η Μπέρνλι κατέκτησε την πρώτη θέση στην Champiosnhip και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την δεύτερη.

Επίσης, από τους υπόλοιπους παίκτες της αποστολής, στη Liga Portugal αγωνίζεται ο Μάικι Τζόνστον με τη φανέλα της Γκιμαράες. Στην La Liga ο Ματ Ντόχερτι αγωνίστηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης από τον Ιανουάριο του 2023 και την μετακίνηση του από την Τότεναμ.Τέλος ο Λίαμ Σκέιλς που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αμπερντίν επέστρψε λίγες ημέρες πριν στην Σέλτικ, η οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Σκωτίας.

Δείτε αναλυτικά τις κλήσεις της Εθνικής Ιρλανδίας ενόψει των δύο αναμετρήσεων:

Τερματοφύλακες: Γκέιβιν Μπαζούνου (Σαουθάμπτον), Κάομιν Κέλεχερ (Λίβερπουλ), Μαρκ Τρέιβερς (Μπόρνμουθ)

Αμυντικοί: Ματ Ντόχερτι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μαρκ Σάικς (Μπρίστολ Σίτι), Κάλουμ Ο’ Ντάουντα (Κάρντιφ), Τζέιμς ΜακΚλιν (Γουίγκαν), Νέιθαν Κόλινς (Γουλβς), Τζον Ίγκαν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ντάρα Ο’Σι (Γουέστ Μπρόμιτς), Ντάραγκ Λένιχαν (Μίντλεσμπρο), Λίαμ Σκέιλς (Σέλτικ, δανεικός στην Αμπερντίν).

Μέσοι: Τζος Κάλεν (Μπέρνλι), Τζέισον Μολούμπι (Γουέστ Μπρόμ), Τζεφ Χέντρικ (Ρέντινγκ), Άλαν Μπράουν (Πρέστον), Γουίλ Σμόλμπον (Σάουθαμπτον), Τζέισον Νάιτ (Ντέρμπι), Τζέιμι ΜακΓκραθ (Νταντί Γιουνάιτεντ), Τζακ Τέιλορ (Πίτερμπορο Γιουνάιτεντ).

Επιθετικοί: Άνταμ Άιντα (Νόριτς), Μάικλ Ομπαφέμι (Μπέρνλι, ανήκει στην Σουόνσι), Έβαν Φέργκιουσον (Μπράιτον), Τρόι Πάροτ (Πρέστον), Μάικι Τζόνστον (Γκιμαράες).».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ