Ρεκόρ 65 χρόνων κυνηγά ο Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα (vid)

Ρεκόρ 65 χρόνων κυνηγά ο Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα (vid)

Ο Εμπαπέ αν σκοράρει στο ματς της Δευτέρας (19/6) κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Euro 2024, θα σπάσει ρεκόρ 65 χρόνων μπαίνοντας στο πάνθεον του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα ματς που καλείται να δώσει τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει στο Παρίσι τη Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ την ερχόμενη Δευτέρα (19/6 και ώρα 21:45), για τη τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Το ματς του Parc de Princes, που εξ ορισμού έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας για τους διεθνής, αλλά τώρα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς ο 24χρονος επιθετικός της Παρί σεν Ζερμέν έχει ένα τεράστιο κίνητρο για να σκοράρει κόντρα στην ελληνική άμυνα.

Διαβάστε επίσης: H επική απάντηση του Ζλάταν στον Αντετοκούνμπο: «Την επόμενη πάμε για ελληνικό φαγητό, αλλά κερνάς»

Εάν τα καταφέρει 0 Εμπαπέ, στο τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν, θα γίνει κάτοχος ακόμη ενός ρεκόρ στο γαλλικό ποδόσφαιρο, που κρατά εδώ και 65 χρόνια. Με το τέρμα που σημείωσε εχθές (16/6) στην νίκη της εθνικής Γαλλίας επί του Γιβραλτάρ με 3-0, έφθασε στα 53 γκολ σε 55 συμμετοχές, σε μία αγωνιστική περίοδο κι έπιασε στην κορυφή του σχετικού πίνακα, τον θρυλικό Ζιστ Φοντέν, ο οποίος είχε σκοράρει 53 φορές σε όλες τις διοργανώσεις της περιόδου 1957-1958.

Ο Εμπαπέ, έχει πετύχει για την τρέχουσα σεζόν δώδεκα γκολ με τους Πετεινούς, εκ των οποίων οκτώ στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ σκόραρε και 41 φορές με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι, εάν στο ματς της Δευτέρας, που θα γίνει στο Παρίσι και είναι το τελευταίο επίσημο της τρέχουσας σεζόν, ο Μπαπέ καταφέρει να σκοράρει, θα περάσει στο «Πάνθεον» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ