Μουντιάλ 2026: Προτείνεται νέο φορμάτ στη FIFA για τα προκριματικά της Ευρωπαϊκής Ζώνης

Μουντιάλ 2026: Προτείνεται νέο φορμάτ στη FIFA για τα προκριματικά της Ευρωπαϊκής Ζώνης

Ορισμένες αλλαγές αναμένεται να προτείνει η UEFA στη FIFA για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στην Ευρωπαϊκή ζώνη.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στο House of European Football στη Νιόν, αφορούσε το format των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Όπως ανακοινώθηκε απ’ τα κεντρικά της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας «…η UEFA θα συστήσει στη FIFA να χρησιμοποιήσει την ακόλουθη μορφή για την πρόκριση των 16 ευρωπαϊκών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026:

-Η ευρωπαϊκή πορεία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα χωρίζεται σε δύο στάδια: τη φάση των ομίλων και τα Play-off.

-Η φάση των ομίλων θα αποτελείται από την παραδοσιακή μορφή ενός μίνι-πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας αγώνων σε 12 ομίλους των 4 ή 5 ομάδων, μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου 2025. Οι νικητές των 12 ομίλων θα προκρίνονται απευθείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026. Οι 12 δευτεραθλητές των ομίλων θα συμμετάσχουν στα play off που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2026, με 16 ομάδες.

Εκτός από τους 12 επιλαχόντες της φάσης των ομίλων των Ευρωπαϊκών Προκριματικών, θα επιλεγούν οι νικητές των τεσσάρων ομίλων με την καλύτερη κατάταξη του UEFA Nations League 2024/25 που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων των Ευρωπαϊκών Προκριματικών στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση.

Οι αγώνες play off θα διεξαχθούν σε ημιτελικούς (μονοί αγώνες) και θα ακολουθούνται από τελικούς (μονοί αγώνες) εντός του ιδίου διεθνούς αγωνιστικού «παραθύρου». Οι 16 ομάδες που θα εισέλθουν στα play-off θα κληρωθούν σε τέσσερα μονοπάτια play off των τεσσάρων ομάδων το καθένα».

Η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό της Κύπρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ