Ανανέωσε με την εθνική Γερμανίας ο Λεβ!

Ανανέωσε με την εθνική Γερμανίας ο Λεβ!

Στην εθνική Γερμανίας θα συνεχίσει ο Γιόακιμ Λεβ τουλάχιστον μέχρι το 2022, καθώς ανανέωσε με τα πάντσερ, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας.

Με τον Γιόακιμ Λεβ στην τεχνική ηγεσία θα συνεχίσει να… πορεύεται η εθνική Γερμανίας, καθώς ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (DFB), Ράινχαρντ Γκρίντελ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 58χρονος προπονητής συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του έως το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο που δεσμεύει αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές έχει ισχύ έως το 2020.

Ο Λεβ αποτελεί μέλος της εθνικής Γερμανίας από το 2004, καθώς ήταν βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο τελευταίος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του το 2006 και από τότε ο Λεβ «αναβαθμίστηκε» σε πρώτο προπονητή της εθνικής Γερμανίας, ενώ, στα 12 χρόνια που κάθεται στον πάγκο της «νατσιονάλμανσαφτ», την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ του 2014. Μετά την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ο Λεβ έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τα «πάντσερ», εκτός φυσικά από το τουρνουά του καλοκαιριού στη Ρωσία, τόσο στο EURO του 2020 όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Η Γερμανία θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο προσεχές Μουντιάλ και η DFB, εκτός από τον Λεβ, αντάμειψε με νέα διετή συμβόλαια και τους συνεργάτες του, Τόμας Σνάιντερ και Αντρέας Κέπκε.

Ο Λεβ εξέφρασε τη χαρά του για την επέκταση της συνεργασίας του με τη γερμανική ομοσπονδία, καθώς δήλωσε: «Το να συνεργάζομαι με τους Κέπκε, Σνάιντερ, Μάρκους Ζοργκ, Όλιβερ Μπίρχοφ και ολόκληρο το επιτελείο μας, το να εξελίσσω (την ομάδα) και να την κάνω ακόμη καλύτερη, το να διαμορφώνω μια ομάδα που πηγαίνει για τους υψηλότερους στόχους στο ποδόσφαιρο, αυτό με οδηγεί και συνεχίζει να μου δίνει τεράστια χαρά. Αυτές τις ημέρες, αισθάνομαι μια μεγάλη επιθυμία για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία και τις έντονες εβδομάδες με την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ράιχαρντ Γκρίντελ, τον γενικό γραμματέα, Φρίντριχ Κούρτιους, και ολόκληρη την DFB για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους σε μας και τη δουλειά μας».

Στο μεταξύ, ο Γκρίντελ πρόσθεσε για την επέκταση της συνεργασίας με τον Λεβ: «Δείχνει μεγάλη αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο καλά με όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα του αθλητισμού και πάντα έλεγα ότι ο Γιόγκι Λεβ είναι ο καλύτερος προπονητής για την εθνική ομάδα. Αισθάνομαι μαζί του την αδιάσπαστη βούληση να παραμείνει στην εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια στην κορυφή του κόσμου – θέλει να κατακτήσει περισσότερους τίτλους. Επίσης, εκτός αγωνιστικών χώρων αντιπροσωπεύει αξίες όπως το «fair play» και η ανοχή και, ως εκ τούτου, αποτελεί παγκοσμίως εξαιρετικό εκπρόσωπο για τη Γερμανία και για τη DFB».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ