Σαουδική Αραβία – Ελλάδα 2-0

Σαουδική Αραβία – Ελλάδα 2-0

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο λόγω αποβολής του Γιαννούλη, η Εθνική ηττήθηκε με 2-0 από τη Σαουδική Αραβία σε φιλικό ματς στη Σεβίλλη. Δοκάρια από τους Μπακασέτα και Κουλούρη σε 33' και 79' αντίστοιχα.

Με αρκετά νέα πρόσωπα και στο σχεδόν άδειο Λα Καρτούχα της Σεβίλλης (παρά την ελεύθερη είσοδο), η Εθνική μας ηττήθηκε σε φιλικό τεστ από τη Σαουδική Αραβία με 2-0. Με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λόγω της αποβολής του Γιαννούλη στο 43’.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε αρκετές δοκιμές, δεν πρέπει όμως να έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε, απέναντι σε μια σαφώς πιο έτομη, ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ. Αναμενόμενα, η Εθνική δεν είχε συνοχή και «χημεία», έδειχνε αποκομμένη στις γραμμές, ειδικά μεσοεπιθετικά, με αποτέλεσμα να μην απειλήσουμε, παρά ελάχιστα.

Στα θετικά μόνο κάποιες συνεργασίες και κάποιες ατομικές ενέργειες όπως τα δοκάρια του Μπακασέτα στο πρώτο μέρος και του Κουλούρη στο δεύτερο.

Γκολ, δοκάρι και κόκκινη για την Εθνική μας
Όλα τα είχε το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, δυστυχώς όμως τα περισσότερα ήταν εις βάρος της Εθνικής. Οι παίκτες του Σκίμπε μπήκαν στο ματς αρκετά ορεξάτοι, πιέζοντας ψηλά στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να έχουν ανάλογη συνέχεια. Οσο η ώρα περνούσε, οι σαουδάραβες κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, με την Ελλάδα να είναι «αναιμική» στην επιθετική δημιουργία και ουσιαστικά ακίνδυνη σε όλο το πρώτο μέρος.

Μάλιστα δεν έλειπαν οι αστάθειες στα μετόπισθεν και από μια τέτοια δεχθήκαμε γκολ στο 19’. Τέρμα το οποίο μάλιστα προήλθε από διπλή κεφαλιά, τόσο από τον δημιουργό, όσο και από τον σκόρερ Αλ Νταουσάρι ο οποίος μάλιστα σκόραρε αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του μέσα στην περιοχή.

Ένα γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας Μπάρκας, πέραν φυσικά της άμυνας που παρουσίασε μεγάλη αδράνεια και ολιγωρία. Παρά το 1-0 με το οποίο βρεθήκαμε πίσω, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερα αφύπνιση και αντίδραση από τους διεθνείς, παρά μόνο από 1-2 αντεπιθέσεις (38’ πλασέ του Πέλκα).

Η καλύτερή στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε από μια στημένη φάση, και συγκεκριμένα από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα στο 33’ από τα 35 μέτρα που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω για την Εθνική, στο 43’ έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γιαννούλης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή! Ο λόγος ήταν ένα  ανέτρεψε τον Σαουδάραβα επιθετικό ενώ εκείνος έβγαινε ολομόναχος απέναντι από τον Μπάρκα. Όπως όμως φάνηκε και από το ριπλέι το μαρκάρισμα ήταν καθαρό και για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν φάουλ.

Αλλαγές ο Σκίμπε, ίδια εικόνα, νέο δοκάρι

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την Εθνική να περιορίζεται σε ακόμη πιο παθητικό ρόλο, παρά τις αρκετές αλλαγές του Σκίμπε. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Σαουδική Αραβία έδειξε ότι είναι σαφώς πιο «ομάδα», με την Ελλάδα να κρατάει όλο και λιγότερο τη μπάλα εξαιτίας και της κούρασης όσο η ώρα κυλούσε.

Ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε για την ομάδα μας, με εξαίρεση το δοκάρι του Κουλουρη στο 79’ από πλάγια θέση. Πάντως παρά το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, στο υπόλοιπο 45λεπτο δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα αμυντικά, καθώς δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να φτιάξουν αυτό που λέμε κλασικές φάσεις.

Στο 80’ βέβαια ο Κανού έκανε εξαιρετική ενέργεια προς του Νικολάου και με ωραίο κοντρόιλ και σουτ στη συνέχεια έγραψε το 2-0.

Να σημειώσουμε ότι έξι παίκτες έκαναν απόψε το ντεμπούτο τους με την Εθνική. Ο λόγος για τους Ρισβάνη, Νικολάου, Γιαννούλη, Λημνιό, Μανιά και Ανδρούτσο.

ΓΚΟΛ: 19’ Αλ Νταουσάρι, 80’ Κανού
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 43’ Γιαννούλης
ΔΟΚΑΡΙΑ: 33’ Μπακασέτας, 79’ Κουλούρης

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ:  Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ-Μπρέικ,Ομ. Χαουσλαουι, Χαουσλαουι (62’ Αλ Μπουλαϊχί ), Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82’ Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62’ Κανού), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλάουι (72’ Αλ Μουλάτ).
ΕΛΛΑΔΑ:
Μπάρκας (46’ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (70′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46’ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60’ Μάνταλος), Μπακασέτας (90+1′ Γαλανόπουλος), Μανιάς (60’ Κουλούρης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ