Ελλάδα – Ουκρανία 2-1: Ιστορική νίκη για την Εθνική στο UEFA Nations League Γυναικών (pics, vid)

Ελλάδα – Ουκρανία 2-1: Ιστορική νίκη για την Εθνική στο UEFA Nations League Γυναικών (pics, vid)

Την πρώτη νίκη της στο UEFA Nations League σημείωσε η Εθνική Γυναικών επί της Ουκρανίας με 2-1 στο Ηράκλειο.

Την πρώτη νίκη της στο UEFA Nations League σημείωσε η Εθνική Γυναικών επί της Ουκρανίας με 2-1 στο Ηράκλειο, όπου πάνω από 2500 φίλες και φίλοι της «γαλανόλευκης» δημιούργησαν μία γιορτή για την ιστορικής σημασίας επικράτηση.

Παρότι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ της Καλίνινα πάρα πολύ νωρίς (3’), εντούτοις οι παίκτριες του κ. Κατηκαρίδη έδειξαν ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ.

Διαβάστε επίσης: Το σκάνδαλο του αιώνα: 0-3, -1 και 2 αγωνιστικές

Αμέσως μετά το 0-1, η Ελλάδα επιδίωξε την ισοφάριση και είχε δύο επικίνδυνα σουτ της Σαρρή από το ύψος της περιοχής (6′, 9′). Η υπεροχή της εξαργυρώθηκε στο 36′ με το γκολ από κεφαλιά της Μάρκου έπειτα από εκτέλεση φάουλ της Σιδηρά και στο 45’+1’ έφτασε μια ανάσα από το 2-1, καθώς μετά την κεφαλιά της Σπυριδωνίδου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Σάμσον.

Ό,τι δεν συνέβη στο φινάλε το α’ ημιχρόνου ήλθε στο 72’: σε αντεπίθεση της Εθνικής η Γεωργαντζή στην πρώτη της επαφή αφότου πέρασε στο ματς έκανε την κούρσα από αριστερά και πέρασε την ασίστ στην Σπυριδωνίδου, η οποία πλάσαρε εύστοχα (2-1).

Από το 2-1 έως τη λήξη, οι Ελληνίδες παίκτριες έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα, αλλά χρειάστηκαν και τη συνδρομή της Νάση, η οποία πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ της Κράβτσουκ και της Χλουστσένκο στις καθυστερήσεις.

Ελλάδα: Νάση, Πατερνά, Παλαμά (78′ Μωραΐτου), Σιδηρά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Κόγγουλη (15′ Παπαδοπούλου, 70 Γεωργαντζή), Σπυριδωνίδου, Γαιννακά.
Ουκρανία: Σάμσον, Κόρσουν, Απαναστσένκο, Σμάτκο, Ντέρκατς (78′ Σέμκιβ), Χίριν (72′ Αντρούχιν), Παντσουλάγια, Πέτρικ, Κόσλοβα (46′ Χλουστσένκο), Καλίνινα (46′ Κράβτσουκ), Οβντίτσουκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ