Πως ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έγινε η έκπληξη του Σκαλόνι και συμπαίκτης του Μέσι (pics)

Πως ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έγινε η έκπληξη του Σκαλόνι και συμπαίκτης του Μέσι (pics)

Γιατί μπορεί να παίξει κόντρα στην Βραζιλία…

Το όνειρό του ζει ο Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε με τα χρώματα των Πειραιωτών στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στις κλήσεις του Λιονέλ Σκαλόνι για την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ο 24χρονος αμυντικός τις επόμενες ώρες θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Αλμπισελέστε για τα παιχνίδια με την Ουρουγουάη (16/11 στο Μπομπονέρα) και τη Βραζιλία (21/11 στο Μαρακανά) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκε DNA Έλληνα οπαδού σε μαχαίρι στο σημείο δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή

Μια σπουδαία εξέλιξη για τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, που ήρθε στον Ολυμπιακό με πάρα πολύ καλές περγαμηνές και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και να κερδίσει την κλήση του στην αποστολή των Παγκόσμιων Πρωταθλητών.

Πώς βρέθηκε όμως στις κλήσεις του Σκαλόνι; Οι συμπατριώτες του αναλύουν τους λόγους που οδήγησαν τον προπονητή της Αλμπισελέστε στην κλήση του Ορτέγκα, που φλερτάρει πλέον έντονα με την πρώτη του συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της Αργεντινής. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί στην Κ20 (12 συμμ.) και Κ23 (5 συμμ.) της χώρας του, αλλά ποτέ μέχρι τώρα στην πρώτη ομάδα. Αυτό ίσως συμβεί στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν για την Αργεντινή απέναντι σε Ουρουγουάη και Βραζιλία.

Ο Μάρκος Ακούνια, που λογίζεται ως ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα και έχει χάσει τα τελευταία παιχνίδια της Σεβίλλης και όπως φαίνεται θα χάσει και τα ματς της Αλμπισελέστε. Παρότι είναι στις κλήσεις που ανακοίνωσε ο Λιονέλ Σκαλόνι, όπως όλα δείχνουν, λόγω του τραυματισμού του, δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί. Την ίδια ώρα ο Λούκας Ανχελ Εσκιβέλ της Σάντα Φε, που θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για το αριστερό άκρο, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βρίσκεται στην Ιαπωνία με την Κ23 της Αργεντινής και μοιραία αποκλείστηκε από την αποστολή της ανδρικής ομάδας.

Ετσι, ήρθε σε πρώτο πλάνο για τον Λιονέλ Σκαλόνι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος μάλιστα ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο από τα δύο ματς που ακολουθούν, αφού η συμμετοχή του Μάρκος Ακούνια κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη τη δεδομένη στιγμή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ήταν μέλος της ομάδας που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (σ.σ τερμάτισε τρίτη η Αλμπισελέστε σε όμιλο με Ισπανία, Αυστραλία και Αίγυπτο). Η κλήση του στην ανδρική ομάδα είναι χωρίς καμία αμφιβολία μια σπουδαία εξέλιξη για τον 24χρονο, που επιβραβεύεται για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τα χρώματα της πειραϊκής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ