Κρατούν την τύχη στα χέρια τους Ιταλία (5-2) και Τσεχία (1-1)

Κρατούν την τύχη στα χέρια τους Ιταλία (5-2) και Τσεχία (1-1)

Η Ιταλία... σκόρπισε με 5-2 την Βόρεια Μακεδονία και πλέον καλείται να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Ουκρανία, προκειμένου να «τσεκάρει» την παρουσία της στο Euro 2024. Η Τσεχία έφυγε αλώβητη από την έδρα της Πολωνίας (1-1) παίρνοντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση...

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται ώστε να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας έκανε απόψε η Ιταλία, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 5-2 επί της Βόρειας Μακεδονίας.

Το γκολ του Νταρμιάν στο 17΄και τα άλλα δύο του Κιέζα στο φινάλε του πρώτου μέρους (41′, 45′) έδωσαν ισχυρό προβάδισμα στους Ιταλούς, οι οποίοι είδαν στην επανάληψη τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-2 και να ξαναμπαίνουν στο ματς.

Διαβάστε επίσης: Οι «αιώνιοι» και ακόμη τέσσερις ομάδες στο 5-4 – Η βαθμολογία της Euroleague

Ωστόσο το σύνολο του Σπαλέτι διατήρησε την ψυχραιμία βρίσκοντας άλλα δύο γκολ με τους Ρασπαντόρι (81′) και Ελ Σαραουί (90+3′) για το τελικό 5-2.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Νταρμιάν, Γκάτι, Ατσέρμπι, Ντιμάρκο, Ζορζίνιο (62’ Κριστάντε), Μποναβεντούρα (62’ Φρατέζι), Μπαρέλα, Μπεράρντι (76’ Ελ Σααραουί) Κιέζα (62’ Τζανιόλο), Ραζπαντόρι (90′ Σκαμάκα).

ΣΚΟΠΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Μουσλίου, Ντιμόσκι, Σεραφίμοβ, Μάνεβ (46’ Ασκόβσκι), Ελέζι (64’ Αλίμι), Αντέμι (46’ Ατανάσοβ), Μπάρντι, Αλιόσκι, Ελμάς (72’ Τσουρλίνοβ), Μιόβσκι (46’ Ριστόβσκι)

Δεν τα κατάφερε η Πολωνία του Σιμάνσκι

Εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024 έμεινε η Πολωνία, η οποία με βασικό τον Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Τσεχία, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου με 11 βαθμούς.

Η Πολωνία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 38′ με τον Πιοτρόφσκι για να έρθει στο 49′ ο Σούτσεκ να γράψει το 1-1 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πλέον χρειάζονται έναν βαθμό κόντρα στην Μολδαβία, προκειμένου να δώσουν το παρών στην τελική φάση.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Μπόχνιεβιτς (58’ Πέντα, Σ.Σιμάνσκι), Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σιμάνσκι (73’ Γκροσίτσκι), Πιοτρόφσκι, Σλις, Ζαλέφσκι, Σβιντέρσκι (46’ Μπούκσα), Λεβαντόφσκι.

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χόλες, Μπράμπετς, Ζίμα, Τσουφάλ, Ντουντέρα, Σούτσεκ, Σαντίλεκ (90+1’ Κραλ), Πρόβοντ (75’ Λινγκρ), Κούχτα (46’ Χλόζεκ), Χιτίλ (46’ Τσβάντσαρα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΓΛΙΑ-ΜΑΛΤΑ: 2-0

ΙΤΑΛΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ: 5-2

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΟΛΔΑΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ: 1-1

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ: 1-1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: 3-1

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 4-0

ΔΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 2-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ