Κωνσταντέλιας και Ζαϊρέ-Εμερί

Κωνσταντέλιας και Ζαϊρέ-Εμερί

Ο Κωνσταντέλιας σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική – Ο Ουόρεν Ζαϊρέ-Εμερί κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Γαλλίας.

Από τη μία ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ετών 20. Όπως λέει και ο Μπακασέτας «έχει κάτι που σου αρέσει και τραβά το μάτι, θέλεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται». Στον αντίποδα ο Ουόρεν Ζαϊρέ-Εμερί. Ετών 17. Πρώτη φορά κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας ο χαφ της Παρί και μένει να φανεί τι μπορεί να κάνει στο εξής, όταν και εάν φορέσει τη φανέλα με τα μπλε χρώματα.

Δύο ποδοσφαιριστές με όλο το μέλλον μπροστά τους. Ο Πογέτ χρησιμοποίησε τον Κωνσταντέλια βασικό στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία και μετά είπε πως «τώρα ξέρουμε τι μπορεί να μας δώσει». Σωστά τα είπε ο προπονητής από την Ουρουγουάη. Όταν αγωνίζεται ένας παίκτης, τότε μπορείς να τον κρίνεις. Οσο όμως τον έχεις στον πάγκο ή δεν τον καλείς, γίνεται να διαπιστώσεις τι θα προσφέρει; Αυτονόητη η απάντηση..

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στο… 2016 για τον Παναγιώτη Ρέτσο που ζει μέρες… wonderkid!

Όχι γιατί σημείωσε το πρώτο του γαλανόλευκο γκολ. Αυτό μάλλον ήταν τυχερό καθόσον ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε την πάσα και η μπάλα από το πόδι του πιτσιρικά κατέληξε στα δίχτυα. Αλλά τα καλά λόγια αξίζουν στον Κωνσταντέλια επειδή έδειξε το πώς πρέπει κάποιος να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Τον έβλεπες να μοιράζει πάσες, να ανοίγεται στα αριστερά, να συνδράμει τον διεμβολιστή Τσιμίκα και ταυτόχρονα να μπαίνει προς τα μέσα και να ξεδιπλώνει αντεπιθέσεις με τρόπο και στυλ εξαιρετικό.

Είναι έτοιμος για το ραντεβού με τη Γαλλία;
Ποιος μπορεί να πει οτιδήποτε αν δεν τον δει αγωνιζόμενο; Βέβαιο θεωρείται πως ήδη ο Κωνσταντέλιας διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα της εθνικής ομάδας. Με τις εμπνεύσεις και την αύρα του, αυτό το φρέσκο που κουβαλά στους όχι και τόσο δυνατούς του ώμους, σε προδιαθέτει πως κάτι καλό μπορεί να συμβεί. Τα μπαράζ μπορεί να περιμένουν. Μετρά τι θα κάνει ο Πογέτ και αν ανοίξει την πόρτα στον Κωνσταντέλια ή και τον Ιωαννίδη που …βγάζει μάτια τούτη τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επιστρέφοντας στον Ζαϊρέ-Εμερί, καμμιά έκπληξη αν ο Ντιντιέ Ντεσάν του δώσει χρόνο συμμετοχής. Ασφαλώς είναι ακόμη μικρός ο μέσος, προφανώς τον πήρε ο τεχνικός με απώτερο στόχο να προσαρμοστεί και να αποκτήσει εμπειρίες δίπλα σε αστέρες μεγάλου βεληνεκούς όπως –λόγου χάρη- ο Εμπαπέ, ποιος όμως λέει ότι οι άπειροι δεν δικαιούνται μια ευκαιρία; Και οι Γάλλοι, συχνά πυκνά προσφέρουν στο κοινό εκκολαπτόμενα αστέρια. Δεν φοβούνται να τους ρίξουν στα βαθιά.

Θα δοκιμάσει κάτι ανάλογο και ο Γκουστάβο Πογέτ;

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ