Η φανέλα του Μαραντόνα από το περίφημο «Hand of God» πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ! (pic, vid)

Η φανέλα του Μαραντόνα από το περίφημο «Hand of God» πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ! (pic, vid)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε διαλύσει κάθε πιθανό ρεκόρ όσο ήταν εν ζωή... αλλά ακόμη και τώρα η κληρονομιά του δημιουργεί τα δικά της ρεκόρ.

Όσοι έζησαν εκείνη την ημέρα θα μπορούν να διηγούνται ιστορίες για μία ζωή, αλλά ακόμη και όσοι δεν είδαν την εμφάνιση του Ντιέγκο Μαραντόνα, απέναντι στην Αγγλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986, θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα από τα εκατομμύρια βίντεο που έχουν δημιουργηθεί, για την εμφάνιση του Ντιέγκο εκείνη την ημέρα.

Μέσα σε μόλις 4 λεπτά κατάφερε να πετύχει, ίσως, το καλύτερο γκολ της ιστορίας, αλλά και το γκολ με το πιο πολυσυζητημένο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο επιδραστικές πεντάδες της Euroleague: Η «βιονική» του Ολυμπιακού και η κορυφή του Παναθηναϊκού (pic, vids)

Πρώτο κατά σειρά το λεγόμενο «Χέρι του Θεού» (Hand of God), το οποίο ξεσήκωσε τεράστιες διαμαρτυρίες, με τους Άγγλους ακόμη και σήμερα να το θυμούνται και λίγα λεπτά αργότερα το υπέροχο «σόλο» του Αργεντίνου, που παίρνοντας τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και παιρνώντας και τον Πίτερ Σίλτον, για να κάνει το 2-0 για την Αργεντινή, με την Αγγλία να μειώνει στη συνέχεια στο τελικό 2-1 και την «Αλμπισελέστε» να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα σε αυτό το ματς, πουλήθηκε σε μία δημοπρασία από τον οίκο «Sotheby» στο Λονδίνο για το εξωφρενικό ποσό των 9.28 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή-ρεκόρ για οποιοδήποτε αθλητικό προϊόν.

Όπως είναι λογικό ξεπέρασε την φανέλα του θρυλικού παίκτη του Μπέιζμπολ, Μπέιμπι Ρουθ, των Νιου Γιορκ Γιάνκις από την περίοδο 1928-1930, που είχε πωληθεί για 5.64 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και το πρωτότυπο χειροποίητο Ολυμπιακό μανιφέστο του 1892 (έγγραφο δημιουργίας των Ολυμπιακών Αγώνων), που είχε δημοπρατηθεί για 8.8 εκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ