Η Εθνική Κ19 ηττήθηκε από τη Τουρκία (1-0) αλλά προκρίθηκε στο Elite Round

Η Εθνική Κ19 ηττήθηκε από τη Τουρκία (1-0) αλλά προκρίθηκε στο Elite Round

Η Εθνική μας ομάδα κάτω των 19 ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Τουρκίας με 1-0, όμως η Ελλάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση χάρις σε τριπλή ισοβαθμία

Μια απίστευτη πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19, πήρε η εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Τάσου Θέου ολοκλήρωσε τον προκριματικό όμιλο στην Αττάλεια με μία νίκη (2-1) επί της Λιθουανίας και δύο ήττες από τη Λευκορωσία (0-1) και την Τουρκία (0-1). Όμως, στην τελευταία αγωνιστική έγινε μια πολύ μεγάλη έκπληξη με τη Λιθουανία, την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, να επικρατεί 2-0 της Λευκορωσίας και έτσι προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, με την Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Λευκορωσία να έχουν από τρεις βαθμούς, πίσω από την πρώτη, Τουρκία (9β.).

Για την τελική κατάταξη μέτρησε ο συντελεστής τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των τριών που ισοβάθμησαν κι έτσι η Λιθουανία (2-0 επί της Λευκορωσία και 1-2 από την Ελλάδα) πήρε την πρόκριση με 3-2. Ακολούθησε η Ελλάδα με 2-2 και τελευταία η Λευκορωσία με 2-3.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Πότε αναμένεται στην Ελλάδα ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι από τους 13 ομίλους και ο καλύτερος τρίτος. Στην επί μέρους βαθμολογία όλων των τρίτων, όμως, μετρούν μόνο τα αποτελέσματα εναντίον των δύο πρώτων και διαγράφεται το αποτέλεσμα με την τελευταία ομάδα του ομίλου. Έτσι, η Ελλάδα «διέγραψε» την ήττα από την Λευκορωσία και σε δυο αγώνες (με Τουρκία και Λιθουανία) συγκέντρωσε τρεις βαθμούς, παίρνοντας το εισιτήριο για την Elite Round αφού καμία από τις υπόλοιπες 12 των άλλων ομίλων δεν είχε αντίστοιχη συγκομιδή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το γκολ της αναμέτρησης, σημειώθηκε από τον Κιλικσόι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η ενδεκάδα της Εθνικής: Αγγελίδης, Φίλων, Καστίδης, Λάσκαρης, Γεωργιάδης, Κώττας, Κοντούρης, Γκούμας (60′ Καλοσκάμης), Σημαντηράκης (60′ Δεληγιάννης), Παπακανέλλος (60′ Κοντονίκος), Κωστούλας

Η ενδεκάδα της Τουρκίας: Μπαϊραμ, Μπουλμπούλ, Φιντάν, Μπασιγίτ, Αλμπάκ (60′ Γκεζέκ), Νταγκντεβίρεν (60′ Σερτκάγια), Γιλμάζ, Μπαρς (60′ Οζμπασκιτσί), Γιοντέμ (82′ Τσεκέν), Γιλντιρίμ, Κιλικσόι (92′ Ερτούρκ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ