Ιταλικές εφημερίδες : Έξω φρενών με τον αποκλεισμό της Ιταλίας (pics)

Ιταλικές εφημερίδες : Έξω φρενών με τον αποκλεισμό της Ιταλίας (pics)

O ιταλικός τύπος δεν χαρίστηκε καθόλου στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας σχετικά με τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πυρ και μανία» με την Εθνική Ιταλίας είναι οι εφημερίδες της χώρας, με αφορμή τον αποκλεισμό της ομάδας από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 από τη Σουηδία. 

Η Ιταλία θα είναι απούσα από Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1958. Το περίεργο εδώ είναι ότι εκείνη που την απέκλεισε από το Μουντιάλ της Ρωσίας είχε διοργανώσει το τουρνουά στο οποίο η Ιταλία δεν είχε συμμετάσχει!

Μάλιστα, μόλις τρεις φορές δεν έχει λάβει μέρος στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, καθώς στο πρώτο Μουντιάλ το 1930 στην Ουρουγουάη δεν είχε δηλώσει συμμετοχή.

Ο ιταλικός Τύπος δεν χαρίστηκε καθόλου στους παίκτες της ομάδας ούτε στον προπονητή, Πιέρο Βεντούρα, τον οποίο θεωρούν τελειωμένο. Ο Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σταματάει από τη «Σκουάντρα Ατζούρα», είναι ο μόνος που δεν τον «παίρνει η μπάλα», αφού δεν φέρει ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ιταλίας.

«ΤΕΛΟΣ. Η Ιταλία χωρίς Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια», είναι ο τίτλος της «Gazzetta dello Sport» η οποία έχει στο πρωτοσέλιδό της τον Μπουφόν.

Η «Tuttosport» έχει τίτλο «ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ» και συμπληρώνει στο πρωτοσέλιδό της: «Η ντροπή δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βεντούρα που δεν θα είναι πια ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά όλο το πλάνο. Ο δακρυσμένος Μπουφόν ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική ομάδα».

«Corriere dello Sport»«ΕΞΩ ΟΛΟΙ. Η Ιταλία μετά από 60 χρόνια δεν πάει Μουντιάλ, δάκρυα για τους ατζούρι. Μπουφόν: «Συγχωρέστε μας». Φεύγει ο Βεντούρα αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος».

Η «La Stampa» γράφει: «Μία πτώση που δεν είχαμε δει σχεδόν ποτέ. Η Ιταλία γυρίζει πίσω 60 χρόνια. Αυτός ο αποκλεισμός είναι μεταξύ των χειρότερων αποτελεσμάτων της εθνικής μας ομάδας. Μοναδική παρηγοριά το γεγονός πως αν πηγαίναμε στο Μουντιάλ θα αποτυγχάναμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ