Ο Μήτρογλου, ο Πάντεφ και το έργο με το μπαράζ που έχεις… ξαναδεί (vids)

Ο Μήτρογλου, ο Πάντεφ και το έργο με το μπαράζ που έχεις… ξαναδεί (vids)

Ελλάδα και Γεωργία έχουν ξαναβρεθεί σε παιχνίδι που δίνει πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, με την Εθνικής μας ομάδα να θέλει το... «deja vu».

Η Εθνική Ελλάδος ξεπέρασε το εμπόδιο του Καζακστάν (5-0) και θα αντιμετωπίσει την Γεωργία, η οποία επικράτησε του Λουξεμβούργου (2-0), σε αγώνα νοκ-άουτ για μία θέση στα τελικά του Euro 2024, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι δύο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση στο παρελθόν και to10.gr γυρίζει το χρόνο πίσω κοιτάζοντας τι έκαναν οι δύο «μονομάχοι», που το απόγευμα της Τρίτης (26/3, 19:00), θα αναμετρηθούν για μία θέση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Μήτρογλου έστειλε την Ελλάδα… Βραζιλία

Ήταν Νοέμβριος του 2013, η Ελλάδα, με τον Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» αντιμετωπίζει την Ρουμανία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η Εθνική μας φιλοξενεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τους Ρουμάνος με σόου του… πιστολέρο Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος με δύο γκολ βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Αφού έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας, οι Ρουμάνοι με τον Στάνκου μείωσαν προσωρινά, ο Σαλπιγγίδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του πρώτου αγώνα.

Στην ρεβάνς της Ρουμανίας ο Μήτρογλου σκόραρε ξανά, ανοίγοντας το σκορ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 55′ μετά από ένα… περίεργο αυτογκόλ έπειτα από ασυνεννοησία ανάμεσα σε Τοροσίδη και Χολέμπας, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η μοίρα της πρόκρισης και την Ελλάδα να περνά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το οποίο ήταν και το τελευταίο μεγάλο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» που έδωσε το παρών.

Ο Πάντεφ «πλήγωσε» τους Γεωργιανούς και έστειλε την χώρα του στο πρώτο μεγάλο τουρνουά

Την προηγούμενη φορά που η Γεωργία είχε ραντεβού με την… ιστορία ήταν στον έναν από τους τέσσερεις τελικούς των play offs του Euro 2020 (έγινε το 2021 λόγω της πανδημίας). Ήταν τον Νοέμβριο του 2020, όταν η παρέα του Πάντερ σε έναν αγώνα «do or die» πήραν τη μεγάλη και ιστορική πρόκριση για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον Σκοπιανό να σκοράρει στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης και να στέλνει πρώτη φορά της χώρα του σε τελική φάση διοργάνωσης.

Αν η προϊστορία παίζει… μπάλα, τότε η Εθνική μας έχει οιωνούς πρόκρισης απέναντι στους Γεωργιανούς και δεν είναι οι μοναδικοί. Ευχή όλων είναι να επαναληφθεί η βραδιά απέναντι στους Ρουμάνους, ή η βραδιά της παρέας του Κβαρατσχέλια απέναντι στους Σκοπιανούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ